Araştırma görevlileri tercihleri için son 5 gün

Araştırma görevlileri tercihleri için son 5 gün
Araştırma görevlileri tercihleri için son 5 gün
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖK’ten, öncelikli alan araştırma görevlilerinin 2018 sonbahar dönemi lisansüstü eğitim programları seçim işlemlerine ilişkin tanımlama yapıldı.

BAŞVURU FORMU ŞARTLARI

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereğince 50/d kadrosuna atanan araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim seçim işlemlerine ilişkin koşullar paylaşıldı.

Buna göre, öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atananlardan lisansüstü eğitim için kullanim yapacakların YÖKDİL, ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM göre belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden asgari 55 puan, ALES’ten ise son 5 yıl içinde minimum 70 puan almış olmaları gerekiyor.

PUANLAMA NASIL YAPILACAK

Lisansüstü eğitim-öğretim bakmak amacıyla başvuran her bir öncelikli alan araştırma görevlisi için bir sıralama puanı hesaplanacak.

Sipariş Verme puanının hesaplanmasında lisans anekdot ortalamasının yüzde 35’i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının yüzde 50’si ve yabancı dil sınavı puanının yüzde 15’i dikkate alınacak.

Atandıkları yükseköğretim kurumunda, atandıkları bölge ya da alt alanda almak şartıyla ilgili alanda lisansüstü eğitim programına sürekli öncelikli alan araştırma görevlilerinin, lisansüstü eğitim kontenjanlarına başvurmamaları gerekiyor.

Tercih döneminde doktora eğitimlerinin derslerini başarıyla tamamlayan öncelikli bölge araştırma görevlilerinin, doktora eğitimlerine bulundukları yükseköğretim kurumunda oysa çabuk çalışmalarını atandıkları bölge veya alt alanda yerine getirmek şartıyla devam etmeleri gerekiyor.

YÜKSEK LİSANSLILAR ÖNCELİKLİ

Atandığı üniversite dışındaki devlet yükseköğretim kurumlarında, doktora ya da sanatta yeterlik eğitimlerinin ders aşamasında olanların seçim yapmaları gerekiyor.

Atandığı üniversite dışındaki devlet yükseköğretim kurumlarında, yüksek lisans eğitimine devamlı öncelikli alan araştırma görevlileri de seçim yapabilecek.

Öncelikli bölge araştırma görevlilerinin 2018 güz dönemi lisansüstü programları için seçim işlemlerini, 8 Ağustos saat 17.30’a kadar YÖK’ün devlete ait internet sitesi üzerinden tamamlamaları gerekiyor.

Araştırma görevlileri tercihleri için son 5 gün