Araplar Ordu ’dan öncelikle fındık bahçesi satın aldı

Araplar Ordu ’dan öncelikle fındık bahçesi satın aldı
Araplar Ordu ’dan öncelikle fındık bahçesi satın aldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Körfez ülkelerinden Türkiye ’ye gelip, 4 yıldır yoğun olarak Ordu ’yu ziyaret eden Arap turistlerden bazıları, şehirde ev satın alarak yaz mevsimini burada geçiriyor.

FATSA VE ÜNYE’YE ILGI GÖSTERİYORLAR

Bilhassa yaz aylarında kente gelen Arap turistlerin maksimum Kabadüz ’e alt 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile Aybastı ’ya alt 1500 rakımlı Perşembe Yaylası ’nı ziyaret ettiği belirtildi. Arap turistler göre konutun daha çok Fatsa ve Ünye ilçelerinden satın alındığı kaydedildi.

SUUDLAR 13 BİN 643 METREKARE GAYRİMENKUL ALDI

Ordu ’da 2015, 2016 ve 2017 Tapu Kadastro kayıtlarına tarafından, son 3 yılda Suudi Arabistan uyruklu 79 kişi 23 egemen parselden oluşan toplam 13 bin 643 metrekare gayrimenkul satın aldı. Bu gayrimenkuller daha fazla apartman dairesi şeklinde oldu. Yine bu vakit içerisinde 2 Kuveyt uyruklu kişi ise toplam 95 metrelik gayrimenkul satın alımı yaptı.

ILK OLARAK FINDIK BAHÇESİ DE ALDILAR

Gayrimenkul satışının ardındaki ilk kez fındık bahçesi satışı gerçekleştirildi. İsmi açıklanmayan Suudi Arabistan uyruklu bir birey Ünye ’nin Gölevi mevkisinden yaklaşık 11 dönümlük fındık bahçesini satın aldı. Söz konusu kişinin bu mevkiden bir konut satın aldığı, evin yanına yer alan 10 bin 842 metrekare fındıklığı da satın alarak fındık yetiştiriciliği yapacağı öğrenildi.