AP’den Türkiye’ye takviye geldi

AP'den Türkiye'ye takviye geldi
AP'den Türkiye'ye takviye geldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

d

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşın ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

“ENDİŞEYLE TAKIP EDİYORUZ”

Avrupa Parlamentosundan (AP) 60 milletvekilinin aza olduğu Forum’dan yapılan yazılmış açıklamada, Türkiye ve ABD arasında derinleşen diplomatik gerginliğin endişeyle peşine düşüp takip edildiği açıklama edildi.

“ABD’NİN ILAVE VERGİSİ GAYRİMEŞRU”

Açıklamada, “Avrupa Birliği (AB), ABD’nin milli emniyet gerekçelerini öne sürerek, Türkiye’ye uyguladığı ilave verginin gayrimeşru ve (Dünya Ticaret Örgütü) DTÖ kurallarına tutarsız olduğunu değerlendirmektedir.” denildi.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMIK OLARAK İSTİKRARLI OLMASI BİZİM DE ÇIKARIMIZADIR”

Türkiye’nin hesapli olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına olmadığı kayıtlı açıklamada, “AB’nin en büyük ticari ortaklarından biri olan demokratik Türkiye’nin idareli olarak müreffeh ve istikrarlı olması bizim de çıkarımızadır.” vurgusu yapıldı.

Açıklamada, iki NATO müttefiki Türkiye ve ABD’nin sorunlarını çözmek için yapıcı diplomatik girişimlere başvurması gerektiği vurgulandı.