Antalya Havalimanı’nda Türel İzdihamı

Antalya Havalimanı'nda Türel İzdihamı
Antalya Havalimanı'nda Türel İzdihamı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lokal seçimlerde Antalya için her tarafta aday gösterdiği Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, İstanbul dönüşü havalimanında binlerce yurttaş tarafından coşkuyla karşılandı. Havalimanında mitingi andıran görüntülerde sahneye meydana çıkan Türel, “Tüm kalbimle söylüyorum heyecanım 2004’te ilk yola çıktığımız günden fazla daha fazladır. Derdimiz defalarca Antalya olmuş, daima Antalyalı hemşerilerimizin dertleriyle dertlenmişizdir. O yüzden ilk günkü heyecanla Antalya ve Antalyalılar için yeniden “Bismillah” diyoruz” dedi.

AK Parti’nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi namzet tanıtım toplantısı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 büyükşehir ve 26 ili kapsayan 40 seçim bölgesindeki adayların tanıtıldığı toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Menderes Türel olduğunu açıkladı.

Adaylığın açıklanmasının peşinde İstanbul’dan Antalya’ya hava yoluyla gelen Türel’i, Antalya Havalimanında binlerce vatandaş karşıladı. Antalya Havalimanı VİP çıkışında zincir yaratıcı vatandaşlar, Türel’e sevgi gösterisinde bulundu. Döviz ve pankart taşıyan vatandaşların sloganları eşliğinde sahneye çıkan Türel, burada kendisini bekleyen kalabalığa seslendi.

İstanbul’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ve yeni bir hizmet anlayışını getirdiğini dile getiren Türel, “Defalarca birlikte fazla çalıştık, fazla hizmet yaptık, sizler keza çalıştınız ayrıca destek oldunuz, Antalya halkı takdir etti, sizler ve parti teşkilatımız teveccüh gösterdi ve bu onurlu görevi bir defa daha bana tevdi ettiniz. Allah bana gençliğimden itibaren, az kalsın 35 yıldan bu yandan Antalya’ya hizmet etmeyi nasip etti.

Ben bu heyecanı ilk defa 2004 seçiminde yaşadım. O vakit Oda başkanlığından istifa edip, namzet olmuştum adaylık açıklamamda demiştim ama, “benim için manâlı olan makam ya da mevki yok, sorumluluktan kaçmadığımı tarih önünde Antalya kamuoyuna göstermektir” dedi.

“Bizim hayatımız Antalya’dır, hayallerimiz Antalya’dır”

2014 yılında milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerini bırakıp, belediye başkanlığı görevini her yerde üstlendiğini andıran Türel, şunları söyledi:

“Bizim memleket sevdamız öyle içi abes sözlerden ibaret değildir. Bizim hayatımız Antalya’dır, hayallerimiz Antalya’dır. Allah şahidimizdir ama, ilk günden bu yana gece gündüz demeden çalıştık, hala çalışıyoruz, inşallah çalışmaya devam edeceğiz. 2004’te belediye başkanlığında ilk dönemimizdi, acemiydik, ama kararlıydık, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle büyük işler yaptık. 2014’te namzet olduğumda, “daima beraber fazla daha hoş hizmetler vereceğiz, artık Antalya ekibi olarak fazla tecrübeli, çok güçlüyüz” demiştim. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, teşkilatımız ve daima birlikte dinç bir ekiptik ve bu sayede şu 5 senede büyük hizmetler yaptık. Bu beş yılda birincil kez 19 ilçeye ve köylerimize hizmet götürmeye başladık. Belediye köylere hizmet götüremez diyorlardı, biz köylerimize hizmette rekorlar kırdık. Dahası bunları 15 Temmuz gibi hain darbe girişimlerine karşın gerçekleştirdik. sırası gelmişken 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi de saygıyla anıyorum.”

“Biz görevi bıraktığımızda başlıca kaybeden Antalya oldu”

“Cumhurbaşkanımızla, yeni Başkanlık Sistemi ile Dışişleri Bakanımızla, Kültür ve Turizm Bakanımız ve bütün bakanlarımızla, 2 MKYK üyesi vekilimiz ve tüm vekillerimizle daha güçlüyüz” diyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2004’te devir aldık ve Antalya’nın altyapısını geliştirdik. tekrar tekrar ‘Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye razıyım’ dedim ama biz görevi bıraktığımızda asıl kaybeden Antalya oldu. Bu beş yılda kayıpları telafi etmeye çalıştık.

Siz takviye oldunuz, Antalya halkı yardım oldu, Allah takviye etti ve bu sayede bugüne değin verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Çalışkan, sözünü yerine getiren, doğru, Antalya’nın hakkını koruyan, Antalya’yı büyüten ve güçlendiren bir hizmeti ortaya koyduk. İşte bu sebeple her zamankinden daha güçlüyüz, tecrübeliyiz.

Birincil günkü aşk ve heyecanla, ilk günkü azim ve inançla, daha tecrübeli, daha bilgili, daha dinç bir takım olarak çalışacağız. Bizim bu beraberliğimiz Antalya için tarihi bir fırsattır. Şu beş senede Gazipaşa’dan Kaş’a, Elmalı’dan Gündoğmuş’a değin her yere yatırım ve hizmet yağmuru götürdük. Başkalarının hayal edemediği işleri biz başardık. Allah’a hamdolsun, bizim bundan böyle makam ve mevki meselemiz kalmamıştır, bundan daha sonra tek derdimiz Antalya tarihine adımızı şerefle yazdırmak, çocuklarımıza şerefli bir servet bırakmaktır. Defalarca birlikte Antalya tarihine altın harflerle geçecek bir yükseliş dönemine imza atacağız.

“Heyecanım 2004’ten daha fazla”

Son olarak ulusal birlik, beraberliği gözetmek ve kuvvetlendirmenin en kayda değer hedefleri olduğunu kaydeden Türel, “Bizi bölmeye, zayıflatmaya çalışanlara karşısında daima el ele omuz omuza olacağız. Antalya olarak bir ve beraber olacağız, herkesi kucaklayacak, herkese saygılı olacağız. Büyükşehir Belediyesi bugüne dek hizmette fark yapmamış, bütün Antalya’yı kucaklamıştır.

Tüm kalbimle söylüyorum heyecanım 2004’te birincil yola çıktığımız günden çok daha fazladır. Derdimiz hep Antalya olmuş, her zaman Antalyalı hemşerilerimizin dertleriyle dertlenmişizdir. O yüzden ilk günkü heyecanla Antalya ve Antalyalılar için her tarafta “Bismillah” diyoruz. O yüzden bizim için aşk 7 harftir o da Antalya’dır diyoruz. O yüzden yine Antalya’da bitmez tükenmez senfoniyi birlikte yazacağız diyoruz. O yüzden biz kaybettiğimizde kaybeden Antalya oluyor düşüncesini aklımıza bile getirmiyoruz. O yüzden şampiyon defalarca Antalya olsun diye dua ediyor gece gündüz çalışıyoruz. Buradan bir kez daha söz veriyorum doğup büyüdüğüm, toprağına yatacağım bu şehir için, bu can bu tende durduğu müddetçe kardeşiniz, arkadaşınız, abiniz bir dostunuz olarak hep birlikte fazla çalışacağız çok çalışacağız, çok çalışacağız. İçinizden birisi olarak Antalya için Antalya’nın hizmetkarı olacağız.

Konuşmasının sonunda vatandaşlara karanfil fırlatan Türel’e, eşi Ebru Türel ve çocukları ile AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uysal, Kemal Çelik, AK Parti MKYK üyesi Gökçen Özdoğan Enç, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe belediye başkanları ve parti ilçe başkanları da eşlik etti. – ANTALYA