Annesini sırtında tavaf ettirdi

Annesini sırtında tavaf ettirdi
Annesini sırtında tavaf ettirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırgizistan ’dan hac vazifesini yapmak üzere Mekke-i Mükerreme ’ye gelen bir adam, eşi ile birlikte ihtiyar annesini de kutsal topraklara getirdi.

Tekerlekli sandalye ile annesinin Kabe ’yi iyi göremediğini düşünen Kırgız adamın on binlerce hacı adayı ile birlikte sıkışık zamanlarda bile annesini sırtına alarak tavaf ettirmesi öteki hacıların takdirini topladı.

ANNESİNİ SIRTINDA TAVAF ETTİRDİ

Kabe ’i Muazzama ’da her an değişik duygular yaşanıyor. Bunların içerisinde çocuk hacılar ve yaşlı anne babasına hizmet eden gençler en başı çekiyor.

Kırgizistan ’dan hac vazifesini yerine getirmek üzere Mekke-i Mükerreme ’ye gelen adam, eşi ile birlikte yaşlı annesini de tanrısal topraklara getirdi. Kabe ’de tavaf yaparken, annesini Beytullah ’ı görmesi için sırtında içeren Kırgız genç Hacı adaylarının da büyük sevgisiyle karşılaştı.

Annesini sırtında tavaf ettirdi

“CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDA”

Genç hacı adayının eşi de ihtiyar kadına muavin oldu. Tekerlekli sandalye ile annesinin Kabe ’yi iyi göremediğini düşünen Kırgız gencin on binlerce hacı adayı ile birlikte sıkışık zamanlarda bile annesini sırtına alarak tavaf ettirmesi öteki hacıların takdirini topladı.

Annesini sırtında tavaf ettirdi

Birçok hacı adayı, anne duasının kıymetini Kırgız gencin bildiğini dile getirerek, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır ’ hadisini şerifini uygulayan, annesini sırtında 1 saat baştan başa taşıyarak tavaf ettiren bu gencin azmine imrenme ettiklerini söylüyorlar.