Anadolu Ateşi dünyayı kendisine hayran bırakıyor

Anadolu Ateşi dünyayı kendisine hayran bırakıyor
Anadolu Ateşi dünyayı kendisine hayran bırakıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışarıda da merakla izlenmeye devam ediyor.

Esas konsepti medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşi, ahali danslarını bale, çağdaş dans ve dansın öteki disiplinleriyle sentezleyerek dünyaya çağdaş standartlarda bir folklorik dans şöleni sunuyor.

100’E YAKIN ÜLKEDE KONSER

Kaynağını Anadolu’nun binlerce takvim mitolojik ve kültürel tarihinden bölge Anadolu Ateşi, yörelerden derlenmiş 3 bin ırk dansı figürü ve millet müziğini içinde barındırıyor.

Dans topluluğu adıyla ülke genelinde kurulan yedi dans okulu sayesinde genişlettiği kadrosuyla aynı anda dört farklı yerde temsilcilik yapabilen Anadolu Ateşi, 100’e yakın ülkede eğlence yaptı.

“YOĞUN MESAİ HARCIYORUZ”

Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Bahreyn’den Sibirya’ya, Şili’den Japonya’ya kadar birçok yeri dolaştıklarını dile getirdi.

Anadolu Ateşi’nin 5 bini aşkın temsilde 45 milyonun üstünde seyirciye ulaştığını gösteren Mustafa Erdoğan, “İçinde bulunduğumuz günlerde turne hazırlıkları devam ediyor. şimdi Avustralya’da, Şili’de, Çin’de ve Antalya’da Anadolu Ateşi’nin biletleri satılıyor. Bir Takım günler dört temsili aynı anda yapıyoruz. Antalya’da ve İstanbul’da Temapark’da haftada üç gün temsilcilik var. Ege turnesi devam ediyor ve keza Antalya’da bazı otellerde misafir etme yapıyoruz. Bugüne değin 100’e yakın ülkede Anadolu Ateşi ziyafet yaptı ve bu ülkelerin bazılarına birkaç kez gittik.” diye konuştu.

Anadolu Ateşi dünyayı kendisine hayran bırakıyor

BASIT KIRILMAYAN BİR REKOR

Mustafa Erdoğan, ulaştıkları temsilcilik ve izleyici sayısının dünya üstünde kolay kırılabilecek bir rekor olmadığını vurgulayarak, bu rakamlara dünyanın eski dans ve tiyatro topluluklarının olur ya ulaşabileceğini belirtti. Dünyadaki en büyük üç dans topluluğundan biri olarak gösterildiklerini ifade etti.

Anadolu Ateşi dünyayı kendisine hayran bırakıyor

“HEM ULUSALCI AYRICA DE BİR DÜNYA PROJESİ”

Mustafa Erdoğan, “Anadolu Ateşi yerli ve ulusal bir proje olduğu için fazla ilgi görüyor. Bunu sadece ülkemiz için söylemiyorum, dıştan gittiğimizde de herhangi bir şeye benzemeyen, kendi öz kültürünü iyi sentezlemiş ve çağdaş teknikler kullanan bir eğlence olduğu için dünyanın her uygun ilgi görüyor. Orijinal, teknik olarak da dünyadaki öteki dans topluluklarından daha iyi, kullandığı sahne tekniklerinin de evrensel olması, Anadolu Ateşi’ni hem ulusalcı bir proje hem de bir dünya projesi haline getiriyor. Bu sebeple her tarafta aynı reaksiyonu görüyoruz. Japonya’da aldığımız beğeni neyse Şili’de aldığımız alkışta benzer. Antalya’da aldığımız alkış neyse İstanbul’da da aynı.” biçiminde konuştu.

Anadolu Ateşi dünyayı kendisine hayran bırakıyor