Altının Yükselişi Devam Ediyor

Altının Yükselişi Devam Ediyor
Altının Yükselişi Devam Ediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün dolar kuruna paralel yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa kadar yüzde 0,8 değerinde kazancıyla 196,8 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 197,8 lira seviyelerinde dengelendi.

ÇEYREK 325 LİRA, CUMHURİYET BİN 326 LİRA

Altının gram fiyatı, bugüne de artışla başlamasının ardındaki saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışa kadar yüzde 0,5 primle 197,8 liradan operasyon görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 325 lira, Cumhuriyet altını da 1.326 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında sınırlı da olsa satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında, 1.206,5 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışarıda ise dünya genelinde hizmet sektörü Satınlama Yöneticileri Endeksi ile ABD’de istihdam raporu verilerinin peşine düşüp takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.205 dolar desteğinin kırılması durumunda 1.190 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydederek, altının gram fiyatında ise 199 lira seviyelerinin direnç konumunda olduğunu açıklama etti.