Altın, Bütün Zamanların Rekorunu Kırdı! Çeyrek 376 Liradan Satılıyor

Altın, Bütün Zamanların Rekorunu Kırdı! Çeyrek 376 Liradan Satılıyor
Altın, Bütün Zamanların Rekorunu Kırdı! Çeyrek 376 Liradan Satılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar ve euorda görülen rekorlar altınıda yükseltti. Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 231 lira seviyelerinde dengelendi.

GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dün, dolar kurundaki bedel kazançlarının etkisiyle yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa kadar yüzde 4,94 primle 216,2 liradan tamamladı.

ÇEYREK ALTIN 376 LİRAYA ÇIKTI

Altının gram fiyatı, haftanın son operasyon gününe yükselişle başlamasının peşinde saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışa kadar yüzde 6,8 layık kazancıyla 231 liradan operasyon görüyor. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 376 lira, Cumhuriyet altını da 1.575 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında satmak ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa tarafından yüzde 0,36 azalışla 1.208 dolardan herif buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, dolar kurundan aldığı destekle yükselen altının gram fiyatının, 225 lira üstünde kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda 250 lira seviyesine dek çıkabileceğini kaydetti.

Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün açıklayacağı yeni ekonomi modeli ile ABD’den gelecek açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederek, İngiltere’de artma ve ABD’de enflasyon verilerinin de izleneceğini dile getirdi.

Dolar 6 Lirayı Aşarak Tarihi Rekor KırdıDolar 6 Lirayı Aşarak Tarihi Rekor Kırdı Cari İşlemler Açığı, Haziran'da 2 Milyar 973 Milyon Dolar Düzeyinde GerçekleştiCari İşlemler Açığı, Haziran’da 2 Milyar 973 Milyon Dolar Düzeyinde Gerçekleşti