Alperen Sakin’in ölümünde bir öğretmene daha dava açıldı

Alperen Sakin'in ölümünde bir öğretmene daha dava açıldı
Alperen Sakin'in ölümünde bir öğretmene daha dava açıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alperen Ağırbaşlı’in ölümüyle ilgili 6 sanığı hapisle cezalandıran Karşıyaka 2. Asliye Cinayet Mahkemesi’nin bu sanıklar arasında bulunmayan öğretmen Nurcan A. hakkında da kabahat duyurusunda bulunulmasına hükmetmesi sonrası savcılık tarafından iddianame hazırlandı.

“CEZAİ YÖNDEN TALİ KUSURLU”

İddianame kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda Nurcan A. hakkında “Her ne değin resmi olarak müdür vekili konumunda olmasa da olay günü okulda olan iki öğretmenden biri olan, doğum günü kutlamalarına öncelik vererek çocukların yoklamasını sorgulamayan, yoklama yapılması konusunda öteki hoca Arzu Gülmez’i uyarmayan Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu öğretmeni Nurcan A’nın da cezai yönden tali kusurlu bulunduğu” belirtildi.

GÖREVDEN 3 YIL UZAKLAŞTIRMA ISTEK EDİLDİ

İddianamede, Nurcan A. hakkında 2 sene ila 6 yıl arasında değişen hapis cezası, 3 aydan 3 yıla dek süreyle anaokulunda tayin yapmasının yasaklanması istek edildi.

İddianame Karşıyaka 2. Asliye Canice Mahkemesi tarafından kabul edilirken, kreş öğretmeni Nurcan A. 16 Kasım’da hakim karşısına çıkacak.

DURUM

Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017’de anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evinden alınan oysa unutulduğu okul servis minibüsünde baygın yer alan 3 yaşındaki Alperen Ağırbaşlı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

19 Temmuz’da görülen karar duruşmasında Alperen Sakin’in ölümünde ihmali oldukları ve delilleri değil etmeye girişim ettikleri gerekçesiyle 6 sanık hakkında 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezaları verilmişti.