Almanya’ya dev Erdoğan heykeli dikildi

Almanya'ya dev Erdoğan heykeli dikildi
Almanya'ya dev Erdoğan heykeli dikildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almnanya’nın Wiesbaden kentinde yaşayanlar sabaha büyük bir şaşırma ile uyandı. Sebebi ise kentin göbeğine dikilen dev boyuttaki Başkan Erdoğan heykeli oldu.

4 metre yüksekliğindeki Erdoğan heykeli bir yandan alaka odağı olurken öteki yanda ise nefret edilen şey hareketlerinin saldırısına uğradı.

Almanya’da Erdoğan heykeli dikildi

KÜLTÜR BİENALİ KAPSAMINDA DİKİLDİ

Wiesbaden Bienali zarfında kentin merkezindeki ‘Alman Birliği’ isimli meydana dikilen heykel, açılır açılmaz alaka odağı oldu.

Heykelden farkında olan olanlar meydana koşup fotoğraf ve video çekerek sosyal medyada paylaştı. Sosyal medyada duruma kasıt verememekten öfkeye varan tepkiler gösterildi.

Almanya'ya dev Erdoğan heykeli dikildi

POLİSLER DE ŞAŞKIN

Heykel halk kadar Alman polislerini de şaşırttı. Polis karakolunun hemencecik yanı başında dikilen heykelin civarda toplaşıp hayretle Erdoğan’a bakan polis memurları görüldü. Polislerin bazıları da heykel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Almanya'ya dev Erdoğan heykeli dikildi

Bu sabahleyin polis sözcüsü ”Tüm Wiesbaden halkı gibi biz de şaşkınız. Lakin polisin manzara açısından dün gece meydanda herhangi bir sorun yaşanmadı” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA

Wiesbaden Belediye Başkanı Sven Gerich de güne Facebook’tan ”Meydana gitmek için yola çıktım. Yakından analiz etmek istiyorum” duyurusuyla başladı.

Belediye yetkililerinden böyle bir şey için izin alınıp alınmadığının araştırılmasını istediğini belirten Gerich, toplantı düzenleyip konuyu görüşeceklerinin altını çizdi.

Bienal organizasyonu fazla sayıda soruya karşın hemen şimdi duruma tarafsızlık getirmedi.