Almanya’dan Türkiye ve ABD’ye kriz bitmeli çağrısı

Almanya'dan Türkiye ve ABD'ye kriz bitmeli çağrısı
Almanya'dan Türkiye ve ABD'ye kriz bitmeli çağrısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü üyesi papaz için Türkiye’ye yaptırım uygulayan ABD, benzer sertlikle cevap alacak. Türkiye’nin ABD karşı sergilediği duruş ve Trump’ın tırmandırdığı kriz NATO ülkelerini tedirgin etti.

FDP NATO’NUN ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ SAVUNDU

Alman Özgür Demokrat Partisi (FDP) Federal Meclis Grup Başkan Vekili Aleksander Lambsdorff, Ankara ile Washington arasında patlak veren gerginliğin görüşmeler aracılığıyla çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Lambsdorff, “Dış politik huzursuzlukların artmakta olduğu bir dönemde NATO müttefiklerinin ortak tehditlerle yetinmeyip yaptırımlara başvurmasının iyiye dikkat çekici olmadığını” söyledi.

Liberal politikacı, ”İttifak bünyesindeki dayanışmanın daha fazla hasar görmemesi için ABD ve Türkiye, papaz Brunson yüzünden çıkan diplomatik krizi sona erdirmelidir” dedi.

“AB VE NATO ÜLKELERİ KRİZE EL ATMALI”

ABD kaynakları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun konuyla ilgili telefon görüşmesi yaptıklarını duyurdu. Bakanlar bugün de Singapur’daki ASEAN toplantısı sırasında bir araya geldi.

Serbest Halkçı Parti Meclis Grup Başkan Vekili Lambsdorff, “Röportaj kararının dürüst yönde atılmış ilk adım olduğunu” ve “Başta Almanya almak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ve NATO devletlerinin diyaloğu desteklemeleri ve tarafları laf düellosunu yumuşatmaya zorlamaları gerektiğini.” sözlerine ekledi.