Almanya’dan ABD’ye yeni tepki

Almanya'dan ABD'ye yeni tepki
Almanya'dan ABD'ye yeni tepki
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği ülkeleri, Trump yönetiminin idareli yaptırımları ve gümrük vergilerinde değişikliğe gitmesine tepki göstermeyi sürdürüyor.

“FAR TUTULMUŞ TAVŞAN GİBİ DURAMAYIZ”

Geçtiğimiz günlerde, ABD’nin Türkiye’ye aleyhinde uyguladığı yaptırımlara karşı Avrupa Birliği’nin tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Bild gazetesine verdiği röportajda Amerikan yönetimine karşı Avrupa’nın kendi çıkarlarını koruması gerektiğini söyledi.

Maas, “Idareli yaptırımlara ve tarifelere karşısında, far tutulmuş tavşan gibi oturmamalıyız. Kendi çıkarlarımızı korumalıyız. Yalnızca 80 milyon Alman için konuşmuyorum. Burası Avrupa ve burada 500 milyon insan yaşıyor” ifadelerini kullandı.

ABD’YE KARŞI DURUŞ ÇAĞRISI

Trump ile Amerika’nın geri kalanını bir tutmanın bir kusur olacağını söyleyen Maas, “Trump’ın Avrupa’yı Rusya ve Çin’le aynı gruba koyup ABD’nin düşmanı ilan etmesi beni şaşırtıyor. Trump’la ABD’nin geri kalanını bir tutmak bir kusur olur. Amerika, Beyaz Saray’dan atılan tweetlerden fazlasıdır” ifadelerini kullandı.

Washington yönetimi Mart ayında, çelik ve alüminyum ithalatına karşın gümrük vergilerinde arttırıma gitmiş, bu saldırı Washington’ın ticari ortaklarıyla arasındaki gerilimi arttırmıştı. ABD Başkanı Donald Trump keza İran ile ticaret yapan Avrupalı şirketleri yaptırım uygulamakla korkutma etmişti.

 

 

Trump ile Amerika’nın geri kalanını bir tutmanın bir kusur olacağını söyleyen Maas, “Trump’ın Avrupa’yı Rusya ve Çin’le aynı gruba koyup ABD’nin düşmanı bildiri etmesi beni şaşırtıyor. Trump’la ABD’nin geri kalanını bir yakalamak bir hata olur. Amerika, Beyaz Saray’dan atılan tweetlerden fazlasıdır” ifadelerini kullandı.

Washington yönetimi Mart ayında, çelik ve alüminyum ithalatına yönelik gümrük vergilerinde arttırıma gitmiş, bu saldırı Washington’ın ticari ortaklarıyla arasındaki gerilimi arttırmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca İran ile ticaret yapan Avrupalı şirketleri yaptırım uygulamakla korkutma etmişti.