Almanya’dan ABD ile ters düşecek yorumlama

Almanya'dan ABD ile ters düşecek yorumlama
Almanya'dan ABD ile ters düşecek yorumlama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Passauer Neue Presse gazetesine açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Maas, “Uzlaşma yok, ama kuşkusuz bir anlaşmanın olmamasında çok daha iyidir” diyerek yapılan anlaşmayı savundu.

“NÜKLEER BİZİM İÇİN HALA GEÇERLİ”

Dışişleri Bakanı Maas, bununla beraber ABD’nin rafa kaldırdığı anlaşmanın kendileri için halen geçerli olduğunu belirtirken, Özellikle ABD’nin kullandığı tehdit dili karşı uyarıda bulunan Bakan Maas, çatışmanın tırmanmaması için itidal çağrısında bulundu.

İran’a karşısında başlatılan yaptırımların fena sonuçlar doğuracağını belirten Maas, “İran’ın izolasyonu radikal ve köktenci güçleri artırabilir” dedi. “İran’daki karışıklık, Irak ya da Libya’da yaşadığımız gibi zaten sorunlu bir bölgeyi daha da sıvı ayla getirecektir. Biz anlaşmanın devamı için çaba ediyoruz. Bu anlaşma bizim güvenliğimiz fazla önemlidir çünkü o bölgede güvenlik ve saydamlık sağlamaktadır. Neticede İran bizim için uzakta olan Avrupa’nın komşusudur. Kim bu bölgede yeni bir rejim umut ediyorsa daha büyük problemlerle karşılaşabilir” açıklamasında bulundu.

AB İLE ABD BİRBİRİYLE ZITLAŞIYOR

ABD’nin AB üyesi P5+1 üyesi ülkeleri hiçe sayarak rafa kaldırdığı İran nükleer anlaşması, özellikle anlaşmanın Avrupalı ortaklarını öfkelendirdi. İran yaptırımları kapsamında İngiltere, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerini karşısına bölge Donald Trump az kalsın İran ile ilişkilerini bitirirken Avrupa ile de kopma noktasına geldi.Almanya'dan ABD ile ters düşecek açıklama