Almanya Cumhurbaşkanı: Irkçılık ülkemiz için utanç verici

Almanya Cumhurbaşkanı: Irkçılık ülkemiz için utanç verici
Almanya Cumhurbaşkanı: Irkçılık ülkemiz için utanç verici
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Türk-Alman Kahve Sofrası” etkinliği zarfında Cumhurbaşkanlığı konutu “Schloss Bellevue’ye eğlence ettiği bir grupla sohbet etti.

Burada konuşan Steinmeier, Almanya’da son dönemde aidiyet, dışlanma, entegrasyon ve toplumun içine kapanması gibi konuların tartışıldığına dikkati çekerek, bu tartışmaların panik yapılmadan ve sorunlardan kaçılmadan ele alınması gerektiğini söyledi.

“BU SÖZLER BENİ SIKINTILI EDİYOR”

Steinmeier, sosyal medyada “MeTwo” etiketiyle kullanıcıların jurnal yaşamda uğradıkları ayrımcı, ırkçı veya siyasi tartışmalardaki dışlanma deneyimlerini paylaştıklarını anımsatarak, “Göçmenlerin çocukları ve hatta torunlarından da sık sık şu sözleri duyuyorum; ‘Burada doğmama ve çok mücadele harcamama karşın gerçi buraya ait olamıyorum’. Bu sözler beni etkiliyor ve sikintili ediyor” ifadesini kullandı.

“ÜLKEMİZ İÇİN UTANÇ VERİCİ”

Bu duruma toplumun düşüncesiz kalamayacağını belirten Steinmeier, “Almanya’da ne kadar uzun süre yaşadıklarını fark etmeden, göçmenlere sürekli şüpheyle yaklaşılması sadece bireyleri incitici değil, ülkemiz için utanç vericidir. Irkçılık ve ayrımcılık insan onurunu zedeliyor ve demokrasimize hasar veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.