Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye’de Idareli Huzur Bakmak İstiyoruz

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'de Idareli Huzur Bakmak İstiyoruz
Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'de Idareli Huzur Bakmak İstiyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman Hükümeti, “Türk ekonomisinin kararlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz” açıklaması yaptı. Hükümet sözcüsünün ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’den de bir yorumlama geldi. Merkel, Türkiye’deki ekonomik istikrarsızlığın kimsenin çıkarına olmayacağını söyledi.

“TÜRKİYE’DE IDARELI REFAH GÖRMEK İSTİYORUZ”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den de konuyla ilgili yorumlama geldi. Türkiye’deki idareli istikrarsızlığın kimsenin faydasına olmayacağını söyleyen Merkel, “Türkiye’de idareli rahatlik bakmak istiyoruz” dedi. Merkel, Türkiye’de Merkez Bankası’nın bağımsızlığının manâlı olduğunu söyledi.

ALBAYRAK: ALMANYA’NIN AÇIKLAMALARINDAN MEMNUN ETME DUYDUM

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, ABD Başkanı Donald Trump`ın açıkladığı tarifelere tepki göstermişti. Altmaier, “ABD`nin Çin ve Türk tarifeleri büyümeyi değil ediyor” demişti. Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “ABD’de Türkiye’ye aleyhinde son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı’nın açıklamalarından memnun etme duydum” dedi.

Amerika'ya Karşı Türkiye'nin Yanında Yer Alan 7 Ülkeden Destek MesajıAmerika’ya Karşı Türkiye’nin Yanında Yer Alan 7 Ülkeden Destek Mesajı İtalya, İtalya, “Bize de Saldıracaklar” Deyip Türkiye’ye Dayanışma Mesajı Gönderdi! Hamaney'den Trump'ın Ön Koşulsuz Görüşme Teklifine Sert Yanıt: SahtekarsınızHamaney’den Trump’ın Ön Şartsız Görüşme Teklifine Sert Cevap: Sahtekarsınız Beştepe'den Spekülasyonlara Yanıt: Türkiye Ekonomisi Sağlamdır, Bu Süreçten Güçlenerek ÇıkacaktırBeştepe’den Spekülasyonlara Yanıt: Türkiye Ekonomisi Sağlamdır, Bu Süreçten Güçlenerek Çıkacaktır Rusya'dan Kritik Dolar Hamlesi: Dolar Yerine, Euro ve Çin Yuanının Kullanımını ArtıracağızRusya’dan Kritik Dolar Hamlesi: Dolar Yerine, Euro ve Çin Yuanının Kullanımını Artıracağız Başkan Erdoğan'ın Milli Para Birimi Çağrısına Rusya'dan Destek GeldiBaşkan Erdoğan’ın Milli Para Birimi Çağrısına Rusya’dan Yardım Geldi Başkan Erdoğan'dan Trump'a Sert Sözler: İstediğin Kadar Başkan OlBaşkan Erdoğan’dan Trump’a Sert Sözler: İstediğin Değin Başkan Ol