Alman turizmden sorumluluk sahibi yetkili: Türkiye’ye gidin

Alman turizmden sorumluluk sahibi yetkili: Türkiye'ye gidin
Alman turizmden sorumluluk sahibi yetkili: Türkiye'ye gidin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal hükümetin Ekonomi Bakanlığı ’na yan turizmden sorumlu yetkilisi Thomas Bareiss, Türkiye ’deki krizin Almanları Türkiye ’de tatil yapmaktan alıkoymaması gerektiğini belirtti.

“TÜRKİYE’DE TATİL YAPMAMAK İÇİN HİÇBİR MAZERET DEĞIL”

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Bareiss, “Bana göre Türkiye ’de tatil yapmamak için hiçbir gerekçe bulunmuyor.” diyerek kısa zaman önce kendisinin de Türkiye ’de tatil yaptığını belirtti.

“İKİ ÜLKE ARASINDA KIŞISEL KÖPRÜLER KURULMALI”

Turizmin iki ülke arasında bireysel köprüler kurulmasını sağladığına uyarı çeken Bareiss, “Acilen buna her zamankinden daha artı ihtiyacımız var.” dedi.

“Kararlılık ve ortaklığın Almanya ’nın çıkarına olduğu dek Türk halkının da çıkarına olduğunu” bildiren Bareiss, Türk halkının misafirperverliğine de dikkat çekti.

Alman turizmden sorumlu yetkili: Türkiye'ye gidin

ALMAN TURİST SAYISI AZALMIŞTI

15 Temmuz 2016 ’daki darbe girişimi ardından Türkiye ’de tatil yapan Almanların sayısında düşüş yaşanmıştı. Türkiye Turizm Bakanlığı Temmuz ayı sonunda açıkladığı verilerde, 2018 yılında Türkiye ’ye seyahat eden Almanların sayısının yeniden artışa geçtiğini belirtmişti.

2018 yılı Haziran sonuna kadar Türkiye ’ye bir önceki yıla oranla yüzde 18 ’lik bir artışla 451 bin Alman ’ın seyahat ettiği belirtildi.