Alibaba’dan Türkiye’ye yatırım açıklaması

Alibaba'dan Türkiye'ye yatırım açıklaması
Alibaba'dan Türkiye'ye yatırım açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erpolat yaptığı açıklamada, Alibaba.com’un 2009 yılından beri Türkiye’de faal olarak bulunduğunu aktararak, Türkiye’nin Alibaba grubu için fazla manâlı olduğunu ve 8-9 sene içerisinde Türkiye’de çok ciddi bir ivme katettiklerini söyledi.

“AMAÇIMIZ DÖVİZ GİRDİSİ KARŞILAMAK”

Alibaba’nın Trendyol’u satın almasının Türkiye’ye duydukları güvenin en büyük göstergelerinden olduğunu belirten Erpolat, “Ticaret Bakanlığı’yla birlikte iki yıldır Türk KOBİ’lerini ihracatçı hale getirmeye ilişkin bir projemiz var. Bu proje, Türk KOBİ’lerini önemli şekilde ivmelendirdi. hemen KOBİ tarafında ciddi bir ihracat seferberliği başladı. Maksat; birkaç yıl içerisinde dünyayı Türk KOBİ’leriyle sunmak ve KOBİ’leri global hale getirerek ülkemize döviz girdisi karşilamak. Türkiye keza stratejik olarak bulunduğu konum bakımından hem de köprü vazifesi gördüğü için dünya ticareti içerisinde çok önemli bir yer kaplıyor. Biz KOBİ’lerimizin hak ettiği yeri bir an evvel almasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“KOBİ’LERİMİZİ EKONOMIK HAYATIN İÇİNE ALMAK VE GLOBALLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Erpolat, Alibaba.com olarak Türkiye’deki lokal iş ortaklarıyla birlikte son iki buçuk yılda önemli yatırım ve araştırmalar yaptıklarına muhabere ederek, “Hükümetimiz de bu konuya son derece yakın ve çok ciddi destek veriyor. Bilhassa Ticaret Bakanlığı’nın verdiği desteklerle bunların artarak devam edeceğini görüyoruz. Türkiye’nin çıkış yollarından, bizce en önemlilerinden bir tanesi KOBİ’lerimizi ekonomik hayatın içine olmak ve globalleştirmek. Yalnızca 80 milyon kişiye değil, 8 milyar kişiye, dünyadaki bütün ülkelere ürün üretmelerini istiyoruz. Bizce Türkiye’nin çıkış noktalarından bir tanesi bu. Biz grup olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Alibaba.com Türkiye Müdürü Erpolat, Türkiye’nin hazırlanmış giyim, gıda ve alet parçaları gibi kaslı olduğu belirlenmiş sektörler olduğunu belirterek, kuvvetli oldukları segmentleri daha da büyüttüklerini, bununla birlikte farklı coğrafyalardan gelen talepleri de değerlendirdiklerini anlattı.

“YENİ DÜNYALAR, YENİ PAZARLAR AÇIYORUZ”

Türk KOBİ’lerini yeni pazarlarla tanıştırdıklarına dikkati çeken Erpolat, “Yeni dünyalar, yeni pazarlar açıyoruz. Bu çok kritik bir misyon. Yaptığımız iş insanların hayatlarını direkt etkiliyor. Çünkü yaptığımız iş tamamen millet şirketlerini büyütüyor ya da sıfırdan bir şirket kuruyor ve istihdam sağlıyor. Kendi kazandıkları parayla ailelerine yatırım yapıyor. Dolayısıyla bu bizim açımızdan minimum para ve ticari başarı değin manâlı bir ayırıcı özellik. Biz Alibaba.com olarak bu başarının bir parçası olmayı daima istiyoruz.” diye konuştu.

“GİDECEK FAZLA YOLUMUZ VAR”

Erpolat, Türkiye’deki toplam ticaretin yalnızca yüzde 4’ünün elektronik ticaret üzerinden döndüğüne değinerek, “Dolayısıyla ülke olarak gidecek çok yerimiz var. Bu hem iyi keza fena, nereden baktığınıza alt. Çok düşük olarak görebilirsiniz bu rakamı çünkü Çin’de yüzde 20, İngiltere’de yüzde 17’lere geldi. Cümbür Cemaat için kazanılacak para var. Gidecek fazla yolumuz var. Biz bunu defalarca fırsat olarak görüyoruz. Muhakkak optimist vaziyetteyiz. Geleceğe daha istikrarlı, daha güvenli bakıyoruz. Türkiye’de daha büyütülecek ve yapılacak fazla meslek var” değerlendirmesinde bulundu.