Alanya ’ya 704 milyon liralık yatırım

Alanya ’ya 704 milyon liralık yatırım
Alanya ’ya 704 milyon liralık yatırım
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’ya 4 sene içinde 505 milyon liralık yatırım yaptı. Karayolları ile birlikte yatırımın büyüklüğü 704 milyon liraya ulaştı. Büyükşehir, ilk olarak Alanya’nın hizmet açığının kapatılması için personel, bina ve fiziki şartları yerine getirdi.

100 MİLYON LİRAYA MÂL OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, rutin işleri bir taraftan yürütürken, ilçelerin temel sorunlarını da tespit edip, projelendirdi. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Alanya Toptancı Hali projesini Türkler Mahallesi sınırları içinde hayata geçirildi. Toplam 154 dönüm alana sahip Alanya Toptancı Hali inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Alanya, Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerinin birleştirilmesinin yanı sıra üretici ile tüccarın buluşmasına katkı sağlayacak proje 100 milyon liraya mâl olacak.

Alanya ’ya 704 milyon liralık yatırım

4 YILDA 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Türkler’de Alanya’nın çöpünden elektrik üretecek son teknoloji katı atık bertaraf tesisinin inşaatına başladı. ASAT Alanya’da içme suyu, yağmur suyu, arıtma tesisleri ve kanalizasyon hizmetlerine 4 yılda yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yaptı.

Alanya şehir halkı içi trafiğine büyük rahatlama getiren Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Telekom ve Ticaret Lisesi katlı kavşakları hizmete açıldı. Dim Vadisi’ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan ayrıca bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı Ak Köprü hizmete açıldı. 10 milyon liraya mâl olan köprü ile baraj etrafındaki mahallelerin ulaşım çilesi son buldu.

Alanya ’ya 704 milyon liralık yatırım

SOSYAL TESİSLER

Alanya’ya tedaviye gelen hastaların yakınları için 48 yataklı Hasta Yakınları Sosyal Tesisi inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Antalya’dan daha sonra ikinci aşevini 4 milyon liralık yatırımla Alanya’ya açtı.

Antalya’nın ikinci kadınlar plajı olarak Alanya’da açılan Aysultan Kadınlar Plajı Alanya ve Gazipaşa’daki kadınların gözdesi oldu. Alanya genelindeki 450 kabristan bir bir elden geçirildi. Alanya’ya, Büyükşehir Belediyesi, ASAT ile birlikte 4 yılda toplam 505 milyon liralık yatırım yaptı. Karayolları işbirliğiyle yapılan kavşak projeleri ile bu sayı 704 milyon liraya ulaştı.

Alanya ’ya 704 milyon liralık yatırım