Akupunktur: Zayıflamanın en geleneksel yöntemi

Akupunktur: Zayıflamanın en geleneksel yöntemi
Akupunktur: Zayıflamanın en geleneksel yöntemi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2500 sene önce eski Çin’den çıkıp günümüze değin gelen akupunktur, halen en tanıdık zayıflama tedavilerinden biri olarak kullanılıyor.

Vücutta bulunan otonom sinir sistemi üzerinden organ fonksiyonlarını idare eden limbik sistem, gerginlik uyaranlarına karşısında vücudumuzu sağlıklı tutan sistem olarak biliniyor. Solunum yolları rahatsızlıklarından kalp-damar hastalıklarına, migrenden psikiyatrik sorunlara, akut ya da kronik ağrılardan çeşitli bağımlılıkları gidermeye değin yaklaşık 300 hastalığın tedavisinde kullanılan akupunktura, en fazla zayıflamak için başvuruluyor.

Vücudun enerji kanallarını uyarıyor

Tedavinin odak noktası, vücudun kayıtlı noktalarını iğnelerle uyararak bu noktalardaki enerji kanallarının harekete geçirilmesi prensibine dayanıyor. Akupunktur noktaları adı bahşedilen noktalardan vücudun kendini onarma ve yenileme yeteneğinden yararlanan çare yöntemi aynı zamanda bir terapi seçeneği olarak da karşımıza çıkıyor.

Çoğu seanstan oluşan akupunktur tedavisinin seans sıklığı hastalığın ve şikayetlerin durumuna tarafından ihtiyaca karşın olarak belirleniyor. 30-40 dakika arasında değişen seanslar haftada 1 ila 3 arasında değişebiliyor.

Zayıflama sürecinde stres ve halsizliği önlüyor

Pozitif kilo problemi giderek yaygınlaşan ve beraberinde bambaşka sağlık durumu sorunlarını da getirebilen bir problem. Sağlıklı ve yeterli bir besin düzeni eşliğinde uygunan akupunktur tedavisi, zayıflamaya bağlı bambaşka afiyet sorunlarını tetiklemeden kontrollü şekilde kilo verilmesini sağlıyor. İştah ve arzu hissini minimum seviyeye düşüren akupunktur, serotonin hormonunun seviyesini arttırıyor. Kulakta bulunan ve mideye kadar ulaşan siniroçlarını uyaran çare, mide asitinin azalmasını sağlıyor. Bu şekilde mide asiditesinin fazlalığına alt çoğalan yanma ve ekşime şikayetlerinin de önüne geçiyor.

Düşük kalorili gıda düzeninin niçin olabileceği halsizliği önleyen akupunktur, metabolizma hızını da düzenler. Akupunktur tedavisi ile zayıflayan kişilerde metabolizma hızı arttığı için kilo verme süreci çok daha kuytu ve hastayı zorlamadan ilerler.

Bir ay içinde 4-8 kilo verilebiliyor

Zayıflama amaçlı uygulanan akupunktur kürleri haftada 1 veya 2 seanstan oluşuyor. Uzmanlar, akupunktur ile bahşedilen kilo miktarının yaşa, verilmesi gereken kiloya ve sıhhat durumuna tarafından değişim gösterdiğini vurgularken; bir ay içerisinde 4-8 verilebileceğini, iki ay içerisinde ise çare öncesi mevcut kilonun %10-15 kadarının verilebileğine uyarı çekiyor.

Kadinvekadin.net özel içeriğidir.