Aktaş Baştan Aday! AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olan Alinur Aktaş kimdir?

Aktaş Baştan Aday! AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olan Alinur Aktaş kimdir?
Aktaş Baştan Aday! AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olan Alinur Aktaş kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı adaylar aralarında netleşen adaylardan biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş merak konusu oldu. Mevcut başkanlığı yürüten Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir?

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

Alinur Aktaş, 1970 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. Birincil, orta ve lise eğitimlerini doğmuş olduğu İnegöl’de, lisans eğitimini ise Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesinde tamamlamıştır. Alinur Aktaş, bir Finansal Müşavir ve Özgürlük Muhasebeci olarak da tayin yaptıktan sonra uzun yıllar İnegöl’de mobilya sektöründe üst seviye idare yapmıştır.

İNEGÖL AK PARTİ KURUCU ÜYELERİNDEN

İnegöl Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılmıştır. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen seçimlerde de referandum ile İnegöl Belediye Başkanı olmaya yargı kazanmıştır.

BELEDİYE MECLİSİNDE YAPILAN SEÇİMLE GÖREVE GELDİ

Alinur Aktaş, 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye BaşkanıRecep Altepe’nin istifası üzerine Belediye meclisinde yapılan seçimle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

ALİNUR AKTAŞ’IN PROJELERİ

Alinur Aktaş’ın imza attığı projeler aralarında o kadar çok manâlı proje bulunmaktadır. Aktaş, Nüfus çokluğunu dikkate alarak yerleşim alanı dışarıda 150 bin nüfuslu Yeni İnegöl’ün temellerini oluşturmuştur.

Alinur Aktaş’ın İnegöl’de katkı sağladığı projeler aralarında Büyük Kasaba Müzesi, Mobilya Uzmanlaşma OSB Projeleri, Kapalı Mahalle Pazarı, Umuteli, Yenilenen Oylat, Modef Fuarları, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Dev temizleme tesisi projesi, Doğa Sporları, Yeşil Enerji ve Turizm Merkezi projeleri yer almaktadır.

Alinur Aktaş, Sevinç Aktaş ile evli ve Sıla Aktaş ve Hilmi Aktaş adında 2 çocuğa sahiptir. Aktaş, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli OlduAK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belirlenmiş Oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün AK Parti'nin 14 Büyükşehir, 26 İl Belediye Belediye Başkan Adayını AçıklayacakCumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün AK Parti’nin 14 Büyükşehir, 26 İl Belediye Belediye Başkan Adayını Açıklayacak