Akşener, Lokal Seçimlerde CHP’den İstanbul ve İzmir’e Karşılık Ankara’yı İstiyor

Akşener, Lokal Seçimlerde CHP'den İstanbul ve İzmir'e Karşılık Ankara'yı İstiyor
Akşener, Lokal Seçimlerde CHP'den İstanbul ve İzmir'e Karşılık Ankara'yı İstiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara lokal tercih için kritik bir haftaya girdi. Bu hafta, haftada lokal seçimde işbirliği için kritik görüşmeler olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşen Bağımsızlık yazarı Ahmet Hakan, “Meral Akşener, açık ve net bir “dayatma” biçiminde olmasa da üç büyük şehirden İstanbul ve İzmir’de CHP adayının, Ankara’da ise İYİ Parti adayının desteklenmesi gerektiğini düşünüyor.” dedi.

MHP 3 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMAYACAK

AK Parti-MHP arasındaki iş birliği formülü arayışlarında AK Parti Genel Başkan Mehmet Özhaseki, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile bir araya gelecek. Keza AK Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını ya salı günü veya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Amerika seyahati sonrasında açıklayacak. MHP de 3 büyükşehirde namzet çıkarmayacak ve AK Parti’nin adaylarını destekleyecek.

Akşener ve Kılıçdaroğlu

AHALI İTTİFAKI PARTİLERİ ARASINDA DİRSEK TEMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu bugün saat 15.00’te ziyaret edecek. Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nı oluşturan partiler aralarında, bazı bölgelerde dirsek temaslarının olabileceğini söylemişti. CHP ile ittifak görüşmelerini yürüten İYİ Parti cephesine ilişkin ise, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan “Akşener, Ankara’yı isteyecek” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“İSTANBUL VE İZMİR’DE CHP, ANKARA’DA İYİ PARTİ ADAYI DESTEKLENSİN”

Hakan şunları aktardı:

“İyi Parti ile CHP lokal seçimde ittifak yapacak mı? İşte bu önemli sorunun cevabını olmak için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştüm. Meral Akşener, açık ve net bir “dayatma” şeklinde olmasa da üç büyük şehirden İstanbul ve İzmir’de CHP adayının, Ankara’da ise İYİ Parti adayının desteklenmesi gerektiğini düşünüyor. En azından beklentisi bu yönde.”