Akın Akın Geliyorlar! Nemrut Krater Gölü Turistlerin Yeni Gözdesi Oldu

Akın Akın Geliyorlar! Nemrut Krater Gölü Turistlerin Yeni Gözdesi Oldu
Akın Akın Geliyorlar! Nemrut Krater Gölü Turistlerin Yeni Gözdesi Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan, dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan doğa harikası Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü, bu günlerde şehrin gürültüsünden sıkılan, temiz doğa havası solumak isteyen yerli ve tanıdık olmayan turistlerin akınına uğruyor.

“GECESİ AYRI, GÜNDÜZÜ AYRI GÜZEL”

Nemrut Krater Gölü’ne gezi düzenleyip gece kamp yapan grup üyelerinden Ömer Uğur, adeta bir doğa harikası olan Nemrut Krater Gölü’nün gündüz ayrı, gece ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Yakın arkadaşlarıyla birlikte sıkça Nemrut Krater Gölü’ne doğa yürüyüşleri ve seyahat programları düzenlediklerini açıklayan Ömer Uğur, “Son yıllarda ise geceyi kamp yaparak geçirmeye başladık. Gündüz burada bir yana gölde yüzerken öteki yanlamasına ise mangal yakıp piknik yapma imkanı buluyoruz. Yeniden benzer şekilde doğa yürüyüşü ile spor yapıp, buranın ter pak havasını içimize çekiyoruz. Burada ayrıca gerginlik atıp, kafa dinliyoruz, keza de şehrin kalabalığında uzak süre geçirip dinlenme fırsatı buluyoruz. Gece ise yaktığımız kamp ateşi etrafında toplanıp dostlarımızla gece geç saatlere değin sohbet ediyoruz. Geceyi ise kurduğumuz çadırlarda yatarak geçiriyoruz. Her şey fazla hoş oluyor. Fiilen burası gece kamp yapmak için en uygun mekanlardan biri, bu sebeple herkese öğüt ediyoruz” diye konuştu.

“ANLATILMAZ ANCAK YAŞANIR”

Geceyi Nemrut’ta kamp yaparak geçirenlerden Halis Ölgen ise, Nemrut Krater Gölü’nü keşfettikten daha sonra kamp yerine getirmek için bundan böyle fazla uzaklara gitmeye lüzum kalmadığını belirtti. Nemrut Krater Gölü’nde bir doğaseverin arayabileceği her şeyin mevcut olduğunu dile getiren Ölgen, “Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü anlatılmaz fakat yaşanır. Bizler deneyim ederek yaşadık, herkeste bunu yaşasın istiyoruz. Bu yüzden şehrin gürültüsünden sıkılan, bir nebze olsun kafa dinlemek isteyen, refah arayan yada pak doğa havası solumak isteyen herkesi buraya gösteri ediyoruz” dedi.

“AKDENİZ VE EGE SAHİLLERİNİ ARATMIYOR”

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan da, bölgeye rahatlık ve güvenin gelmesiyle birlikte insanların ön yargısının da değiştiğini açıklama ederek, “Her geçen gün bölgemizdeki yerli ve tanıdık olmayan ziyaretçi sayısı artıyor. Buraya gelenler keza tatil yapıyor hem de tarihi ve doğal güzellikleri uygun görme imkanı buluyor. Yazı burada değerlendirenlerin yanı sıra, kısa süreli kamp gerçekleştirmek için ya da günübirlik gelen ziyaretçilerimiz var. Bu anlamda Van Gölü sahilleri ile Nemrut Krater Gölü Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor. Ahali bundan böyle yüksek rakımlı bölgede doğayla iç içe deniz keyfi yapıyor. Bizlerde doğa ile baş başa vakit dinmek isteyen herkesi ilimizin güzelliklerini görmeye ve keşfetmeye davet ediyoruz” biye konuştu.