AK Parti’nin İzmir Adayı Nihat Zeybekci Oldu

AK Parti'nin İzmir Adayı Nihat Zeybekci Oldu
AK Parti'nin İzmir Adayı Nihat Zeybekci Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’teki partisini grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, CHP’nin kalesi olarak görülen İzmir’de Nihat Zeybekci’yi namzet olarak gösterdi.

İzmir’den AK Parti belediye başkan adayı olduğu açıklanan eski Bakan Nihat Zeybekci’den birincil izah etme geldi.

“BERABER KAZANACAĞIZ”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nİhat Zeybekçi’den ilk tanımlama:

“Bismillah. Başladık. Bütün il ve ilçe teşkilatlarımızla beraber İzmir’de bir hazırlık dönemimiz olacak. İnşallah biter bitmez de tüm İzmir’lilerin gönlünü razı eden ve İzmir’in geleceğini birlikte hazırlayacağımız bir işlem yaşayacağız. İzmir’e kendimizi vereceğiz. Hizmetkar belediyeciliği İzmir’e getireceğiz inşallah.”

“GÜN, FIRSATLARI DEĞERLENDIRME GÜNÜDÜR”

“AK Parti kendi siyasi gündeminin ayrımını titizlikle yapan bir partidir. 16 yılda 14 seçimde ülkemizin tüm manâlı meselelerini olması gerektiği gibi yönetmeyi başardık. Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’da 40 büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını paylaştık” diye konuşan Erdoğan, “Grup toplantımızda 20 adet büyükşehir ve il namzet ismini açıklayacağız. Gün umma değil, fırsatları değer biçme günüdür.” ifadelerine yer verdi.

“BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak yeni bir dönem başlatacağız. Lokal seçimleri bu dönemin destekçisi haline dönüştüreceğiz. Manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. AK Parti şahsım ilk önce almak üzere, milletimizin gönlünde yer etmiş bir kadronun öncülüğünde kurulmuştur. Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan kat be katını ülkemize kazandırmayı başlardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden sosyal yardımlara değin Türkiye’ye devir atlattık. Bu güvenle diyoruz ki, kim ne derse desin belediyecilik AK Parti’nin işidir.” dedi.

İZMİR ADAYI ZEYBEKCİ OLDU

Partisinin grup toplantısında belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir adayımız Nihat Zeybekci” dedi.

Erdoğan ve Zeybekci

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?

1 Ocak 1961’de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma’dır. Sanayici, Iş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Milletlerarası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Özel sektörde üst düzey idareci olarak çalıştı. 1994’te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Iş Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Nihat Zeybekci

24. dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK Parti Merkez Karar ve Idare Heyeti Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Natürel Kaynaklar, Veri ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak tahsis aldı. çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca haberdar olan Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.