AK Partili isimden ABD’ye: ‘Ey Amerika ölümün yaklaştı’

AK Partili isimden ABD'ye: 'Ey Amerika ölümün yaklaştı'
AK Partili isimden ABD'ye: 'Ey Amerika ölümün yaklaştı'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURSA Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı bayramlaşma töreninde konuşan Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “İbn-i Haldun’un güzel bir teorisi vardır. ‘Devletler de tıpkı millet gibi doğar, büyür ve ölürler’ der. Ey Amerika, doğdun, büyüdün, ölümün yaklaştı” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı göre düzenlenen bayramlaşma töreni Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği törene AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Efkan Ala, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.

“TÜRKİYE’Yİ SINIRLAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Törende söylev yapan Hakan Çavuşoğlu ise AK Parti’nin yalnızca siyasi bir parti olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu halk müziği dolardan korkmaz, bu halk müziği tank yığınlarından, demir yığınlarından korkmadı. Bu milleti dolarla korkutamazsın, boyunduruk altına alamazsın. Biz Allah’ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz. Dolardaki bu çoğalma iyice sentetiktir. Türkiye’yi sınırlamaya, belirlenmiş bir kalıbın içerisine sığdırmaya çalışıyorlar fakat beyhude. Dünyada dingil, güç odakları, sermaye yer değiştiriyor.

“DOĞDUN, BÜYÜDÜN, ÖLÜMÜN YAKLAŞTI”

İbn-i Haldun’un güzel bir teorisi vardır; ‘Devletler de aynen ahali gibi doğar, büyük ve ölürler’ der. Ey Amerika, doğdun, büyüdün, ölümün yaklaştı; ne yaparsan yap. Mesele, 4 bin TIR silah verdiği o projeyi çökerttiğimiz meselesidir. Mesele, S-400’dür. Türkiye’nin kendine çıkar odaklı iradesini ortaya sipariş verme meselesidir.”