AK Parti’den MHP’yle lokal tercih ittifakına yeşil ışık

AK Parti'den MHP'yle lokal tercih ittifakına yeşil ışık
AK Parti'den MHP'yle lokal tercih ittifakına yeşil ışık
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin Lokal Yönetimlerden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti’nin tercih stratejisiyle ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İşte Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

(Yerel seçimde MHP ile ittifak yapılacak mı?) “Cumhur ittifakı diyerek biz MHP ile birlikte olduk. Türkiye zorlama bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak yaptık. Halk de bu ittifakı sevdi. Acilen bunu lokal seçimlerde devam etmesi değin normal bir şey olamaz. Nasıl anlaşılacağı öyle kuvvet ama. Bunun hem bizim ayrıca de MHP’nin kendi içinde tartışması gereken bir konu. Biz sanki hiç ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen dönemde sayın Cumhurbaşkanımız da görüşünü söyler.

“DEVLET BEY’İN KAYGISI HAKLI”

Devlet Bey’in kaygısı haklı. Ben PKK’nın İstanbul’da bir ilçeyi gelip yönetmesini istemiyorum. HDP ile ittifak denildiğinde ülkenin 80 milyonun gözünde PKK ile ittifak anlamına geldiğini biliyor.”

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bahçeli yerel seçimlerle ilgili ittifak mesajı vermiş, “Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP tekrar uzlaşmalı, sağ duyulu duruşunu devam ettirecektir. Elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını istek etmiyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir elde etmek üzere 27 alan zillete kendini kaptıran yönetimlerin eline geçmemelidir. Bu bir tarihi sorumluluktur” demişti.