AK Parti İlçe Başkanı’nı öldüren PKK’lı teslim oldu

AK Parti İlçe Başkanı'nı öldüren PKK'lı teslim oldu
AK Parti İlçe Başkanı'nı öldüren PKK'lı teslim oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundan kaçtığını ve pişman olduğunu belirten bir terörist, kent merkezindeki polis kullanım noktasına gelerek, emniyet güçlerine teslim oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Çaba Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda ise örgütün dağ kadrosundan kaçarak büyük kasaba merkezine gelen bir terörist yakalandı.

AKTERT’İN ÖLDÜĞÜ SALDIRIYI DÜZELEMİŞTİ

Güvenlik güçlerince, teslim olan teröristin Diyarbakır’da 10 Ekim 2016 tarihinde AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’in yaşamını yitirdiği saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerden biri olduğu saptandı.

EL BOMBALARI VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Teslim olan teröristin ifadesi doğrultusunda, kırsal alanda bulunan ve örgütün barınak, mühimmat ve yiyecek içecek deposu olarak kullandığı 9 ayrı yere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 4 el bombası, 2 kalaşnikof ve fazla sayıda şarjörler, kırsal alanda etkinlik yürüten örgüt mensupları ile Gaz Lambası arasındaki iletişimi karşılayan telsiz, el işi patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda piknik tüpü, kablo ve batarya ile fazla sayıda örgütsel doküman, resim ve yüklü miktarda hayat malzemesi ele geçirildi.

Teröristler, emniyetteki işlemlerinin arkasında sevk edildikleri adliyede mahkemece tutuklandı.

AK Parti İlçe Başkanı'nı öldüren PKK'lı teslim oldu

ÖRGÜTTEKİ ÇÖZÜLMEYİ ANLATTI

Teröristlerin emniyetteki ifadelerinde, güvenlik güçlerinin SİHA/İHA destekli kararlı operasyonları sonucunda örgütün tez çözüldüğünü belirttikleri öğrenildi.

Örgüt yöneticilerinin örgüt mensuplarına baskı yaptığını gösteren teröristler, “Yöneticilerin, örgütten kaçan ya da kaçmaya çalışanlara cefa yaparak, infaz ettiğini, kendilerinin de birkaç defa kaçmaya çalıştığını oysa yakalanarak acımasızlık gördüklerini, örgütün, dağın anlatıldığı gibi olmadığını, kendilerinin ve arkadaşlarının aç bırakılarak cebren tutulduklarını” aktardı.