AK Parti Grup Başkanvekili Muş: ‘Kılıçdaroğlu’nu Devirecek Tek Kişi Demirtaş’tır’

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: 'Kılıçdaroğlu'nu Devirecek Tek Birey Demirtaş'tır'
AK Parti Grup Başkanvekili Muş: 'Kılıçdaroğlu'nu Devirecek Tek Birey Demirtaş'tır'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Kılıçdaroğlu PKK yandaşı parlamenterlerle neyi görüştü? Veya, veya lokal seçimler için bu kişi üstünden HDP ile ittifak müzakerelerinde mi bulunmuş oldu? CHP’de bu durum pek bir noktadadır oysa, CHP kongresinde bundan ondan sonra Kılıçdaroğlu’nu devirecek tek kişi Demirtaş’tır asla şüpheniz olmasın” dedi. Oturumda Muş’a hakaret etmesi sebebiyle İYİ Partili Yasin Öztürk iki bireşim Meclisten geçici olarak çıkarıldı.

TBMM Genel Kurulunda 2019 Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri sürüyor. Oturumda bir tavır meydana getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bütçenin yeni sistemin ilk bütçesi olması sebebiyle bir farklılık talep ettiğini dile getirdi. Türkiye’nin hesaplı, endüstri ve tecim alanında mühim yol katettiğini dile getiren Muş, “Türkiye 34 yılı aşkın bir süredir hesaplı kalkınmasının yanına terörle çaba etmektedir ve terör Türkiye’de idareli kalkınmanın önündeki en büyük engeli teşkil ediyor. Bir yana PKK/PYD, DEAŞ, diğeri yanlamasına FETÖ benzer biçimde terör örgütleri ile etkili bir uğraş sürdürüyoruz. Gayemiz terörün belini kırmaktır. Güvenlik güçlerimiz sınırlarımızın içinde ve açık havada operasyonlarını başarıyla sürdürüyor. Daha ilkin Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonları ile terör örgütlerinin Türkiye’ye tehdidini ortadan kaldırdık. Yurt açık havada de kar kış demeden teröristlerin inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Terörün siyasal ayağını oluşturanlarla, terör örgütüne insan deposu elde eden şebekelerle de hukuk devleti çerçevesinde savaşım ediyoruz. Egemen yargı, terörle iltisaklı olanlarla ilgili yargılamalar yapıyor, burada hak ayrıntılarıyla kanunlara ve hukuka yerinde bir halde işlemlerini gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

“Demirtaş bana kalırsa dağa çıkacağını ifade etmedi mi?”

Kendisinden ilkin bütçe konuşmasını gerçekleştiren HDP Benzer Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıklamalarına değinen Muş, “Burada bulunan HDP milletvekilleri bu sonucu eleştirerek Demirtaş’ın terörle ilişkisi olmadığını bahis ederek ifade özgürlüğü vurgusu yapmış oldu. Derhal soruyorum, burada açık bir çelişki yok mu? Demirtaş’ın bizzat kendisi PKK’yı bir terör örgütü olarak görmediğini daima izahat etmemiş midir? O süre bir yana PKK’yı terör örgütü olarak görmüyorum deyip, öte taraftan beni niçin PKK yüzünden yargılıyorsunuz aramak iyi mi bir çelişkidir? Demirtaş niçin PKK ile ilgili yargılanıyor diye soran burada HDP milletvekilleri de PKK terör örgütüdür diyebilmekte midir? Hangi HDP’li milletvekili bugüne değin çıkıp da PKK terör örgütünü lanetleyebilmiştir, ayrıcalıksız hiçbiri. Demirtaş’ın kişisel olarak kendisi dağa çıkmak istediğini fakat kendisini götürecek kuryelerin yakalanması yüzünden dağa çıkamadığını izahat etmemiş midir? Kuryeler yakalandıktan sonrasında üzerlerinden adlar çıkıyor, babasının dükkanına gidiyorlar, bunu da oldukça kendisi adi bir şeymiş benzer biçimde anlatabiliyor” diye konuştu.

Muş, o bayrağın fotoğraflarını gösterdi

Demirtaş’ın 27 Aralık 2015 tarihinde sözde özerklik duyuru edilen görüşmede “Özyönetim küçümsenemez” açıklamasını anımsatan Muş, “Buradan soruyorum bölgedeki vatandaşımıza meydana getirilen hizmetler niçin sizi rahatsız ediyor? Terör örgütü PKK da bölgeye meydana getirilen barajlardan, havaalanlarından rahatsız yok mi? O hizmetlerin gitmemesi için meslek makinalarının önünde yatmamış mıdır? Orada çalışan işçileri katletmemiş midir? Meclis aşağıda meydana getirilen bu tehditleri esefle kınadığımızı spesifize etmek isterim. Şunu ihmal etmeyin Türkiye’de iktidar fakat seçimle değişmiş olur” vurgusunda bulunmuş oldu.

“Bugün size ardında Kandil’in olduğu kirli bir ittifak pazarlığını anlatmak isterim” diyen Muş, “Biliyorsunuz ki geçtiğimiz Kasım ayında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir Almanya seyahati yapmış oldu. Burada Sevim Dağdelen isminde Alman Federal milletvekilinin başını çekmiş olduğu bir milletvekili heyeti ile görüştü. Peki kimdir bu Sevim Dağdelen? Almanya Federal Meclisinde bakınız PYD bayrağını açan bir milletvekilidir” diyerek o fotoğrafı gösterdi.

Binali Yıldırım’dan “Lütfen hatibi dinleyelim” uyarısı

Muş, “Bula bula bu milletvekilini mi bulup görüşmüştür? Aynı şekilde Helin Evrim de bu görüşmede var, Kılıçdaroğlu ile bir röportaj yapıyorlar. Bu kişi bir PKK sempatizanıdır. Türkiye’ye yaptırım uygulanması için uğraş sarf eden bir Alman parlamenterdir. Diğeri de Türkiye’nin Afrin ve Cerablus’a yapmış olduğu operasyonları kınayan ve bunların hatalı bulunduğunu Alman parlamentosunda özetleyen bir diğeri kişidir. Burada bir karış toprak için biz kendimiz gerekirse ölürüz diyenler, Afrin operasyonuna aleyhinde meydana çıkan parlamenterlerle Almanya’da ne konuştunuz? Ne konuştuğunuzu çıkın anlatın burada. Siz kim, vatan toprağını korumak kim? İşte Kılıçdaroğlu. İşte Kılıçdaroğlu PKK işbirlikçisi ile görüştü. Peki buradan CHP grubuna soruyorum. Kılıçdaroğlu, PKK yandaşı parlamenterlerle neyi görüştü? Hangi mevzularda istişarelerde bulunmuş oldu? Veya, yoksa lokal seçimler için bu şahıs üstünden HDP ile ittifak müzakerelerinde mi bulunmuş oldu?” dedi.

Muş’un hitabı İYİ Partililerce bir çok kez kesilmeye çalışıldı. Mehmet Muş sesleri bastırmak için daha yüksek sesle konuşurken, TBMM Başkanı Binali Şimşek araya girerek, “Dostlar lütfen hatibi dinleyelim” uyarısında bulunmuş oldu. Sözlerine devam ederek CHP’de aks kayması bulunduğunu açıklayan Muş, “CHP’de bu durum o denli bir noktadadır sadece, CHP kongresinde bundan ondan sonra Kılıçdaroğlu’nu devirecek tek kişi Demirtaş’tır asla şüpheniz olmasın. Esasen HDP ile ortaklık yapacağız diyemiyor lakin bu şekilde dolaylı yollarla, cümlelerle bunu ifade ediyor. Sebebi de milletten korkmaları. Açık bir halde açıklayın ne yerine getirmek istediğinizi, otellerde görüşmemize lüzum değil. Demirtaş’ın kendisi bile PKK irtibatını red etmezken, mahkemenin yargı vermesine burada ilk olarak CHP Grup Başkan Vekili itiraz ediyor. Niçin, o yakınlığı pekiştirmek için. İYİ Parti de bu oyunun bir parçasıdır. Seçim sonrası Akşener ne demiştir, ‘HDP, Kürt siyasal hareketinin temsilcisidir’ demiştir. Çocuk katili terör örgütünün borazanlığını yapanlar ne zamandan beri Kürt kardeşlerimizin temsilcisidir. Kandil’in borazanlığını meydana getiren HDP asla Kürt kardeşlerimizi temsilcilik edemez” dedi.

Muş’un konuşmasına izin verilmemesi üzerine TBMM Başkanı Yıldırım oturuma 5 dakika ara verdi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de Muş’a hakaret etmesi sebebiyle ara peşinden iki bireşim Meclisten geçici olarak çıkarılması önerge edildi. Oylama sonucu İYİ Partili Öztürk iki birleşim Meclisten geçici olarak çıkarıldı. – ANKARA