AK Parti 6. Klasik Büyük Kongresi

AK Parti 6. Klasik Büyük Kongresi
AK Parti 6. Klasik Büyük Kongresi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin 6. Alışılmış Büyük Kongresi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Meclis grubu, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yaptığı değişikliklerin peşinde son nokta olacak.

Erdoğan, Ankara Spor Salonunda gerçekleşen tarihi kongre ile partisinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) keza de Merkez Yürütme Kurulu ’nda (MYK) değişikliğe gidecek.

ILK OLARAK TEK LİSTE

AK Parti kongresinde ilk önce seçimler tek liste olarak yapılacak. Partinin tüzüğünde buna ihtimal veren madde bulunduğu ve zaman kaybetmemek için bu yöntemin seçildiği açıklama edildi.

Erdoğan, kongrenin anında arkasında, akşam saatlerinde yeni seçilen MKYK üyeleriyle görüşme yapacak. O toplantının peşinde da yeni genel başkan yardımcıları açıklanacak. Bayram tatili nedeniyle partideki seçimlere ilişkin tüm çalışmalar tek günde bitirilecek.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi

“DENEYIM VE GENÇLİK DENGESİ”

Yeni isimlere ve yüzlere yer verileceği belirli parti yönetimi listesinde, ‘deneyim ve genç dengesi ’nin korunacağı belirtiliyor.

Partinin MKYK ’sında dengelenmiş yapı oluşturulurken, MYK ’da yeni ve farklı isimlere tahsis verilebileceği ifade ediliyor.

Eski bakanlardan Nurettin Canikli, Ömer Çelik, Mehmet Özhaseki, Efkan Ala, Fatma Betül Sayan Kaya ile halen bakanlık görevini sürdüren 4 bakan, MKYK ’da olacak.

Genç vekillerden Erkan Kandemir ve Mustafa Demir gibi yeni isimlerin de parti yönetiminde olacağı belirtiliyor.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi

“HALK MÜZIĞI BİR, GAYE BİR”

Kongrede slogan “Irk bir, amaç bir” oldu. AK Parti iktidarlarını anlatan bir film gösteriminin de yapılacağı kongrede delegelere ve özel davetlilere, kalem ve dört ciltten oluşan ‘AK Partili Yıllar ’ kitabı dağıtılacak.

Kongrede, Başkan Erdoğan ’ın 1999 yılında seslendirdiği şiirler de USB ile konuklara armağan edilecek.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi