Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz

Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz
Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçların zamansız beyazlamasının birçok nedeni bulunuyor. Yetkisiz gıda, stres, vitamin eksikliği, genetik gibi nedenlerin yanı sıra saçı çok sıcak suyla yıkayıp temizlemek, aralıksız fönle kurutmak, saç boyası kullanmak, renk veren hücrelerin ölümü, yaşlanma, pozitif kimyasala maruz kalma ve hap kullanımı saçların erken beyazlamasının nedenleri arasında yer alıyor. Gıda yetersizliği ile oluşan saç beyazlamalarına B vitaminleri, demir, bakır, iyotun yetkisiz alınması da tesir ediyor.

Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz

EKŞİ BESİNLER TÜKETİN

Peki, saç beyazlamasının önüne nasıl geçilmeli? Uzmanlar ilk önce saçı erken beyazlamaya başlayanların A,E,C vitaminlerini tüketmesi ve ekşi besinler yemesi gerektiğini söylüyor. Tekrar nebati bir çözüm olarak yeşil kabak da verilen öneriler arasında yer alıyor. Kabağı dilimleyerek kuruttuktan sonradan Hindistan cevizi yağı ile kavurup püre haline gelince saça masaj yaparak uygulayın.

Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz

BOL BOL TEREYAĞI

Saçların beyazlamasını önlemek ve renklerini canlandırmak için bir takım yerlerde pişirilen yılanbalığı yağının saçlara sıvanması yöntemi de kullanılıyor. Saçlar yıkandıktan sonradan son durulama suyu olarak demlenmiş dere da kullanılabilir. Badem yağı ile saçlara ve kafa derisine masaj yapmak önerilen başka bir yöntem. Saçların erken beyazlamaması için bol bol tereyağı tüketilmeli. Defne yaprağı kullanımı da tekrar saçın beyazlamasını önlüyor.

Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz

EN ETKİLİSİ BEKTAŞİ ÜZÜMÜ

Bir diğer usul horoz ibiği çiçeği. Çiçeğin mor kısımlarını en ince ayrıntısına kadar ezerek suyunu çıkarın ve saçlara yedirerek masaj yapın. Köri bitkisinin yaprakları da beyazlamayı önlemekte epeyce başarılı. Köri yemeklerde baharat olarak kullanılabildiği gibi yaprakları ezilerek lapa yapılırsa saça da uygulanabilir. Aklaşan saçlar için en etkin bitkilerden biri bektaşi üzümü. Bektaşi üzümünü ufak parçalara keserek, tercihen gölge bir yerde kurutun. Hindistan cevizi yağı ile birlikte kavurun. Kavrulan meyveleri suya koyup bir gece bekletin. Saçın son durulama suyu olarak saça masaj yaparak yedirin.

Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz

TÜKETİLEN BESİNLERİN ÖNEMİ

Uzmanlar saç beyazlamasının önlenmesi açısından tüketilen besinlerin hem önemine dikkat çekiyor. Konunun uzmanları “Proteinlere tartı verilmeli, kırmızı et, yoğurt, karnabahar, ay çekirdeği ve domatese gıda programında uyumlu olarak yer verilmelidir. Karaciğer için yardımcı olan balık yağı alınmalıdır. Yeşil yapraklı sebzeler ve havuç gibi beta karoten içeren besinlerin tüketimine tartı verilmelidir. Sabahtan kahvaltılarında uyumlu olarak yoğurt ve bal yemek, kabak çekirdeği yemek yemek saçların koyu çıkmasını sağlamaktadır” bilgilerini paylaşılıyor.

Ak düşmeden saçları kurtarabilirsiniz