Ağaç parçalarından sanat

Ağaç parçalarından sanat
Ağaç parçalarından sanat
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak’ta yaşayan 66 yaşındaki Muhammet Akçadoğan, bulduğu ağaç parçalarını ahşap oyma sanatıyla işleyerek değişik figürlerde eserler ortaya çıkarıyor.

SERGİ AÇMA HEDEFİ

FAYDA dolayısıyla başladığı ahşap parçalarından figür oluşturma işini emekli olduktan daha sonra arzu haline getiren evli ve üç çocuk babası Muhammet Akçadoğan, zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği atölyesinde çeşitli maketler yapıyor

Dut, ceviz, kayın ve erik ağacı gibi çeşitli ağaç parçalarından maketler üreten Yazıcı, yaptığı eserlerin sayısını arttırarak, ulusal düzeyde sergi açmayı hedefliyor.

Ağaç parçalarından sanat

YOĞUN MESAİ

Muhammet Akçadoğan, uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkan eserlerinin ilgi görmesinden nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, “Bölgemizde nitelikli ağaçlar var. Dut, ceviz, erik ağaçlarından faydalanıyorum. Eserleri ortaya çıkarırken bazı zamanlar istek geliyor. O insanların ruhuna hitap edecek pozisyona gelene dek uğraşıyorum. Natürel birazcık sıkıntılı oluyor. Mesela hazırda olan bir şeyi olabilmek kolaydır lakin anlatılmakla ya da resimle yapmak azıcık daha zorlama oluyor. O kişiyle görüşerek isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum.” biçiminde konuştu.

Ağaç parçalarından sanat

“İŞİMLE UĞRAŞIRKEN SAATLER EKSIK GELİYOR”

Muhammet Akçadoğan, “Üretmek için yaş manâlı değil, eliniz ayağınız tuttuğu müddetçe bir şeyler üretmek gerekiyor. İnsan yaşamı üretkenlik üstüne kurulduğu için her yaş önemlidir. Yaşınız 70 ya da 80 olmuş ayrım etmez. Eliniz bir şeyleri çevirebiliyorsa yapmalısınız. Ben geceleri yatarken düşünürüm, ‘Yarın ne yapmam gerekiyor?’ diye. Bir ürünü gece tasarlarım, sonradan gündüz gelip uygulamaya koyarım. Uygulamaya koyduğum ürün olur ya bir günde belki bir ayda ortaya çıkar fakat mutlaka bir şeyler çıkıyor ve bunun için beyninizi yormanız gerekiyor. Bu hayat tarzınızda sizi atılgan ve çevik bırakıyor. Bu işi yaparken kendimi zinde ve sözde 20 yaşındayım gibi hissediyorum. İşimle ilgilenirken saatler az geliyor. Bir işi yaparken 10 saat geçmiş ben hala onunla uğraşıyorum.” diye konuştu.