Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar
Afrika ’da safari için en çılgın rotalar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Afrika’nın dünyanın herhangi bir yerinden daha iyi yaptığı bir şey varsa, sahip olduğu kaba doğa hayatı olsa lüzum. Afrika’nın imzasını taşıyan hayvanları görmek ne derece bir çatlaklıktır, onu da cesaretine sor. Bir aslan veya goril safarisine gitmek acı verici bir şekilde pahalı olabilir ancak düşük sezonda yerinde safari paketlerini yakalarsan ne sen, ne de cebin üzülür.

Bugüne değin doğayı Şile ’nin arka ormanlarında, Belgrad ’ın ağaçlarında aradık durduk; kedi, köpeğin ötesine geçemedik. National Geographic ’cilt fırlamışçasına Afrika ’da bir safari mi planlıyorsun? Bazen birisi, senin için bu şiddet işi yapmana asistan olur; mesela ben :)

TURLA GİTMEN LAZIM

Unutulmaz bir Afrika kaçamağı için hangi safari seni cezbediyor? Gergedanların göçü mü, aslanların kralı mı? Afrika ’daki safari hayalin için zaman geldiyse pamuk elleri cebe alalım. Kalkıp da kimsesiz leoparların arasına dal demiyoruz tabii; kampanyalı bir safari tur paketine dâhil ol. Afrika’ya birincil seyahatini planlıyorsan nerede kalacağından, ne süre gideceğine, neyi paketleneceğine ve daha fazlasına dair çok pozitif sorunuz var.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

Afrika’da Safari-

AFRİKA ’YA NE ZAMAN GEZI ETMELİYİM?

ÇOĞUNLUKLA, güney Afrika’daki iklim, Akdeniz’inkilere benzer fakat yağış zamanına eşit gelmemeye itina göster. Bilhassa Temmuz-Ekim ayları aralarında Güney Afrika ’daki “yüksek sezon” aylarında safari turuna eşlik edebilirsin.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

AFRİKA ’DA NE GÖRECEĞİM?

Güney Afrika, Botswana, Namibya, Zimbabve, Malavi ve Zambiya ile safari alanlarını kapsıyor. Botswana’nın Okavango Deltası sulak alanı, İskelet Sahili ve Namib Çölü Namib Çölü, farklı alanlara yönlendirilmiş habitatlarla kıyı şeridi, Güney Afrika Kruger Milli Parkı, Kalahari Çölü gibi kaba turizme hizmet eden yerlerde salınacaksın. Yırtıcısından kuşuna, zebrasından antilobuna her lahza her hayvanla karşılaşabilirsin.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

KENDİNİ SİGORTALAT

Evet. Sigortanın, Afrika’ya yapılan seyahatin iptali veya kesinti kapsamı, ivedi koşul tahliye masrafları, sağlık giderleri, ülkeye iade masrafları ve bireysel bagaj, para ve malların zarar / hırsızlığı / kaybı gibi konuları içermesi gerekiyor.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

SAFARİ PAKETLERİ NEYİ KAPSIYOR?

Uçak biletlerin, safari arabulucu ile özel ulaşımın, tüm park giriş ücretlerin, konaklaman ya da kamp ücretlerin, tam pansiyon günde üç öğün safarin, aktiviteler ve içme suyun.

DAHİL OLMAYANLAR

Gezi sigortan, vize- pasaport ücretlerin ve yiyip içeceğin sana ait.

MASAİ ULUSAL PARKI- KENYA

Büyük göç sebebiyle dünyanın 7. harikası olarak da aşina Masai Mara Game Reserve, her yıl Haziran ve Eylül ayları arasında milyonlarca antilop ve zebraların Tanzanya’daki Serengeti Milli Parkı’ndan, Kenya’daki Masai Mara Game Reserve’e değin Mara Nehri’ni geçtiğine tanık oldu. Kenya’da nesli tükenmekte olan türler olan beyaz ve siyah gergedanları, nadir Rothschild Zürafaları, aslanları, Waterbucks ve çekingen bir hayvan olan leoparları görme şansın, insan görmenden daha yüksek.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

Sıra geldi Zürafa Merkezi’nde kibar zürafa devleriyle yüz yüze gelmeye. Zürafalar küçük atıştırmalıklarla beslenebilir ve hatta büyük mor dilleriyle sana karşılık verebilir.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

KRUGER ULUSAL PARKI- GÜNEY AFRİKA

18,989 km2 ’lik alan genişliği ile büyüklere oynayan Kruger ’de eğleneneceğin gibi, korku dolu anların da fazla olacak. Kruger milli parkında leoparlardan zürafalara onbinlerce kaba hayvanın evindesin. Güney Afrika’nın en heyecanlandırıcı Afrika safari destinasyonu. Afrika’nın büyük beşini bulmak için keşif yolculuğuna çık : Fil, Aslan, Gergedan, Leopar ve Bufalo. Afrika’da gerçek bir safari üzerinde özgün bir yaban hayatı keşfedeceksin.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

SERENGETİ MILLI PARKI- TANZANYA

Serengeti Milli Parkı, 3 milyondan fazla büyük memelinin bulunduğu dünyanın tartışmasız en iyi yaban hayatı koruma alanı. Burada yer alan öteki yaygın türler aralarında su aygırı, zürafa, impala ve öteki antilop türleri, babunlar, maymun ve 500’den pozitif kuş türünün bir karışımı var. Onların peşinden gitgide artarak aslan, çita ve öteki vahşileri takip edin! Bitmiş işte al sana doğa, al sana safari…

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

NGORONGORO KRATERİ KORUMA ALANI- TANZANYA

Ngorongoro Koruma Alanı’nın en belirgin coğrafi özelliği, içinde yer alan sönmüş bir yanardağ olan Ngorongoro Krateri, dahası ilk insanların üçgenin taban olmayan kenarı izlerini görebileceğin Olduvai Gorge. Kraterin içinde 25.000 civarında hayvan yaşıyor. Kraterdeki yaban hayatı içinde bufalo, öküz başlı antilop, devekuşu, gergedan, fil, zebra, Masai aslanı, ceylan, flamingo ve çok sayıda ayrı kuş çeşidi yer alıyor. Oldupai Gorge ziyaretinizde yürüye yürüye safari yapabileceğiniz rotalar da var oysa bunun için uyulması gereken kurallarla alınması gereken önlemlere uyarı etmende fayda var.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

ETOSHA MILLI PARKI- NAMİBYA

Etosha Milli Parkı Afrika’da benzersiz. Parkın asıl özelliği, uzaydan görülebilecek dek büyük bir tuzluk gibi olması. bununla beraber Etosha Milli Parkı, Namibya ve Güney Afrika’daki en erişilebilir oyun rezervlerinden biri. Etosha Milli Parkı’nı ziyaret etmeye karar vermeden önce, çoğu karmaşıklığı çözmeli ve planlı hareket etmelisin. Burada hayvanlar diğer parklara göre insan sınırlandırılmasından daha özgürce hareket ediyor. Etosha Ulusal Parkı’nda 340’dan fazla  kuş türü sayıldı. Göçmen türler arasında, Avrupalı ​​arı kuşugiller muhtemelen en popüler manzara. Göreceğiniz hayvanların maddesel özellikleri gözlerinizi balon gibi açacak.

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

CHOBE ULUSAL PARKI- BOTSWANA

Hoş Botswana’nın kuzeyindeki ‘Devlerin Ülkesi’ Chobe Milli Parkı, Afrika’nın en büyük fil nüfusuna konut sahipliği yapan ve 10.000 km2’den pozitif varlıklı ekosistem. Öbür manzaralar ve adeta hiç görülmemiş yaban hayatıyla doğal ortam açısından oldukça bonkör. Park ayrıca büyük aslan ve leopar manzaraları sunarken, nehrin harika bir şekilde bolca suaygırları ve timsahları ile de göz dolduruyor. Evet evet, timsahlarıyla…

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar

AYRICA BAKARSIN

Okavango Deltası / Botswana

Kidepo Vadisi Milli Parkı / Uganda

Güney Luangwa Ulusal Parkı / Zambiya

Hwange Ulusal Parkı / Zimbabve

Afrika ’da safari için en çılgın rotalar