Afiyet Müdürlüğünden 4 Milyon Lira Haksız Gelir Elde Ettiği Belirlenen 3 Kişi Tutuklandı

Afiyet Müdürlüğünden 4 Milyon Lira Haksız Gelir Elde Ettiği Belirlenen 3 Kişi Tutuklandı
Afiyet Müdürlüğünden 4 Milyon Lira Haksız Gelir Elde Ettiği Belirlenen 3 Kişi Tutuklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Çaba Şubesi (KOM) ekipleri, İl Sağlık Durumu Müdürlüğünde bir takım çalışanların kanunsuzluk yaparak hileli gelir sağladığı ihbarı üstüne harekete geçti. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Yakutiye ilçesindeki kuruma ait bina ile kurumun anlaşmalı olduğu bankalara giden ekipler, buradaki belge ile banka kayıtlarını incelemeye aldı. Mutemetler A.K., İ.A. ve İ.K.’nin, kurumdan göreve dışarı giden personele ödeme yapılması için bankalara gönderdiği çok sayıda dijital ödeme evrakında yaklaşık 6 sene baştan başa usulsüzlük yapıldığı saptandı. Soruşturmasını derinleştiren ekipler, 3 mutemedin kendilerini göreve gitmiş gibi göstererek kurumdan yaklaşık 4 milyon liralık harcırah aldıklarını belirlendi.

Haksız gelir sağladıkları görünürde şüpheliler gözaltına alındı. Mutemetler A.K., İ.A. ve İ.K. bugün çıkarıldıkları Sulh Suç Oluşturan Hakimliği kadar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İl Sıhhat Müdürlüğünden olaya ilişkin yazılmış izah etme yapıldı. Muhasebe biriminde çalışan birtakım kişilerce hileli edinim yaptıkları iddiası ile 30 Ekim 2018 tarihinde İl Sağlık Durumu Müdürlüğüne tatbik yapıldığına değinilen açıklamada şöyle denildi:

“Müdürlüğümüze yapılan başvuru üzerine Kurumumuzca hemen analiz başlatılmış; iddiaların ciddi olabileceği değerlendirilerek 13 Kasım 2018 tarihinde Müdürlüğümüzün talebi ve Valilik makamının onayı ile konu hakkında araştırma ve inceleme gerçekleştirmek üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişin yapmış olduğu inceleme ve araştırma neticesinde muhasebe biriminde çalışan yetkili kişilerin ilgili bankaya elektronik posta yoluyla ilettikleri ve sadece kendilerine tanımlanmış parola ile operasyon yapabildikleri maaş listelerinde bazı belirsiz bulgulara ulaşılmıştır. İddiaların detaylı ve teknik açıdan incelenmesi ve suç unsuru taşıyıp taşımadığının araştırılması için 30 Kasım 2018 tarihinde Müdürlüğümüz kadar kolluk kuvvetleri ve adli makamlara kabahat duyurusunda bulunulmuştur.”