Afiyet Bakanlığı En Düşük İlkokul Mezunu 5 Binden Pozitif Personel Alacak

Afiyet Bakanlığı En Düşük İlkokul Mezunu 5 Binden Pozitif Personel Alacak
Afiyet Bakanlığı En Düşük İlkokul Mezunu 5 Binden Pozitif Personel Alacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıhhat Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere öbür statülerde personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana tarafından toplamda 5 bin 298 karakter başıboşluk ile minimum ilkokul mezunu işçi memur ve personel alımı yapılacak.

BAŞVURULAR İŞKUR’DAN YAPILACAK

Laf konusu ilan ile Sağlık Bakanlığı 3 bin 591 Sürekli işçi, 432 Engelli işçi ve 1276 Eski hükümlü emekçi almak üzere toplamda 5 bin 298 personel alacak. Kullanım yapmak isteyen adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapmaları gereklidir.

KULLANIM ŞARTLARI

Sağlık Durumu Bakanlığı alımını yapacağı bu pozisyonlar için 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 yaşını doldurmuş elde etmek, en az ilköğretim mezunu elde etmek, Herhangi bir sosyal emniyet kurumundan ihtiyar ya da emekli aylığı almıyor almak, Engelliler için duyuru edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık durumu kuruluşlarından alınan engelliler için sıhhat kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekmektedir.

TATBIK İÇİN SON TARİH 13 EYLÜL

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 tarihi ile başlayabilir ve en geç 13 Eylül 2018 tarihine dek başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna kadar başvurular başvuru tarihleri içerisinde İŞKUR sayfası üzerinden www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. İlgili duyuru için herhangi bir öülakat yapılmayacak olup değerlendirmeler Kura çekimi ile yapılacaktır.