Af Tasarısı Her Yerde Gündeme Geldi, Kurtulmuş Tarihi İçin Tercih Sonuna Dikkat Çekici Etti

Af Tasarısı Her Yerde Gündeme Geldi, Kurtulmuş Tarihi İçin Tercih Sonuna Dikkat Çekici Etti
Af Tasarısı Her Yerde Gündeme Geldi, Kurtulmuş Tarihi İçin Tercih Sonuna Dikkat Çekici Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, MHP’nin gündeme getirdiği af teklifine ilişkin, “Bağışlama konusunda Hak Bakanlığımız manâlı incelemeler yaptı. bu arada seçime kadar Meclis’in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek affetme tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum.” dedi.

AF KONUSU HER TARAFTA GÜNDEMDE

Medya yöneticileri ve gazetecilerle bir araya gelen AK Parti’li Kurtulmuş, yerel seçimler, Cumhur İttifakı ve MHP’nin bağışlama teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, AK Parti ile MHP arasındaki lokal seçimlere ilişkin görüşmeler hakkında, “Cumhur İttifakı masada oluşmuş bir süreç yok, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonradan milletimiz temel bir takım hususlarda müşterek duyarlık geliştirdi. İttifak, bu irade ve duyarlılığın doğal sonucudur. Milletimizin gönlünde ve zihninde yer etmiştir. Cumhur İttifakı malumunuz her iki siyasi partinin kendi tabanlarını koruyarak yönettiği hukuki zemini de olan bir koşul. Lokal seçimlerde ise tablo daha ayrı. bu nedenle belki de yerel tercih sürecinde yürüttüğümüz siyaseti ‘ittifak’ değil ‘işbirliği’ olarak değerlendirebiliriz. Keza burada mesele ‘3 belediye biz aldık, 2 belediye siz aldınız’ın fazla ötesindedir” ifadelerini kullandı.

İÇİN AFFETME TERCIH SONUNU DIKKAT ÇEKICI ETTİ

Af tartışmasına da değinen Kurtulmuş, tasarının 31 Mart lokal seçimlerinden sonraya kalabileceğine işaret ederek, “Bu süreçte, MHP ile Andımız, emeklilikte yaşa takılanlar, af tasarısı gibi bazı esas konularda farklılıklarımız ortaya çıktı. Sonuçta iki farklı siyasi partiden laf ediyoruz. Af konusunda mesela Hak Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. giderken seçime değin Meclis’in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, bağışlama tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum.” diye konuştu.