Aday Adayı Ekinci’den ‘Kadına Şiddet Son Bulsun’ Temennisi

Aday Adayı Ekinci'den 'Kadına Şiddet Son Bulsun' Temennisi
Aday Adayı Ekinci'den 'Kadına Şiddet Son Bulsun' Temennisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan aday adayı Ali Ekinci, 25 Kasım Kadına Şiddetle Uğraş Günü dolayısıyla bir yorumlama yaptı. Ekinci açıklamasında, kadına karşın her türlü şiddetin son bulmasını temenni etti.

Kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu açıklayan Ekinci, kadınların olmadığı bir dünyanın düşünülemez olduğunu ifade etti.

Ekinci, açıklamasında, “Kadim medeniyetimizin yüzyıllar baştan başa barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karşı yapılan herhangi bir fena muameleye kati suretle karşı çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden, hemen şimdi İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, bayan erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü andırmak ve hepimizin üstüne düşen önemli bir vazifedir. ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’. Hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam tarzı olarak, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak fena muameleyi kabul etmesi de muhtemel değildir” ifadelerine yer verdi.

Dünyada kadına yönelik her türlü şiddetin son bulmasını temenni eden Ekinci, kadının fiilen bir anne olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlattı. – MALATYA