Adanalılar 3 günde 1 ton altın bozdurdu

Adanalılar 3 günde 1 ton altın bozdurdu
Adanalılar 3 günde 1 ton altın bozdurdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın vatandaşlara çağrıda bulunmasının ardından Adana ’da 3 gün içinde 1 ton altının bozdurularak kendilerine geri döndüğünü ve bu durumun artarak devam ettiğini söyledi.

“YURTTAŞ ELİNDEKİ ALTINLARI SATTI”

Adana ’da özellikle cuma gününden beri ciddi bir eylem olduğunun altını çizen Başman, “Bu koşul satmak değil tersine bugüne dek sattığımız altınların geriye doğru gelişiydi. Yurttaş elindeki altınları sattı. Cumhurbaşkanının açıklamaları halkı motive etti ve Adana ’da seri bir şekilde altın dönüşümü gerçekleşti.” dedi.

“3 GÜN İÇERİSİNDE 1 TON ALTIN ESNAFA GERİ DÖNDÜ”

Kuyumcular Odası Başkanı Başman, bilhassa geçtiğimiz Cumartesi, Pazartesi ve Salı günleri içerisinde 3 günde 1 ton civarında altının esnafa geri döndüğünü açıklama ederek, “Şu günlerde bu rakamı geçmişizdir de. Son 2 gündür bu durum yavaşlamaya başladı tabii fakat ana sebep yastık altındaki altının azalmasından kaynaklanıyor.” biçiminde konuştu.

Kuyumcu esnafı Gencer Dostlar da vatandaşın altın bozdurma talebinin iyi olduğunu belirterek, “İç piyasaya yoğun bir altın giriyor. Müşteriler tarafından olağanüstü bir altın satışı var. Bizler natürel ki bu altınları olmak için çaba ediyoruz. Müşterileri mağdur etmemek için, en iyi fiyata almaya çalışıyoruz.” dedi.

Adanalılar 3 günde 1 ton altın bozdurdu

“SON 1 HAFTADA BİZE 15 KİLO ALTIN SATILDI”

Son bir haftadır işlerin çok yoğun olduğunun altını çizen Dostlar, “Bizler de bu durumdan memnunuz. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından daha sonra vatandaşlar altınlarını, dolarlarını satıyor. Son bir hafta içerisinde bizim altın satışımız 100 gram ile 150 gram arası değişiyor. Bu satışlarda mecburiyetten dolayı bölge vatandaşlar. Sünnet, düğün, doğum bu stil şeyler için alıyorlar. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra vatandaşların bize altın satışı 10-15 kiloyu buldu” diye konuştu.

Adanalılar 3 günde 1 ton altın bozdurdu

Adanalılar 3 günde 1 ton altın bozdurdu