Adana’da çalınan araba yakın hesabıyla bulundu

Adana'da çalınan araba yakın hesabıyla bulundu
Adana'da çalınan araba yakın hesabıyla bulundu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediyede cenaze nakil arabulucu şoförü olarak çalışan Yusuf Kurtulmuş’un, merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Kozan Caddesi’nde kaportacıya bıraktığı otomobili, 2 Ağustos’ta meslek yeri önünde park halindeyken çalındı.

Olayın bildirilmesi üzerine İl Güvenlik Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yetişmek için çalışma başlattı.

POLİS YAKIT MİKTARINI ÖĞRENDİ

Otomobilin çalınma anına ilişkin görüntüleri inceleyen polis, aracının deposundaki yakıtın miktarını öğrenmek için Kurtulmuş’la görüştü.

MAKSIMUM 45 KİLOMETRE GİDEBİLİR…

Kurtulmuş’un depoda tahmini 20 liralık yakıt bulunduğunu belirtmesi üstüne polis şüphelinin bu yakıtla takriben 45 kilometre gidebileceğini hesaplayarak alandaki 26 akaryakıt istasyonunun emniyet kamerası görüntülerini de incelemeye aldı.

Otomobil hırsızlarını 20 liralık yakacak ele verdi

350 SAATLİK MANZARA İNCELENDİ

Yaklaşık 350 saatlik manzara inceleyen takım, iki kişinin çalınan araçla olay yerine yaklaşık 40 kilometre mesafedeki İmamoğlu ilçesinde yer alan bir akaryakıt istasyonundan benzin aldığını saptama etti.

2 BIREY YAKALANDI

Ekip, görüntüdeki şüphelilerin “uyuşturucu madde yararlanma”, “hırsızlık” ve “tehdit” suçlarından emniyette kayıtları yer alan Halis Ç. ve Eyüp Ö. olduğunu belirledi.

İki zanlı, ekiplerce kaldıkları adres saptama edilerek yakalandı.

Şüpheliler ifadelerinde aracı A.G’ye sattıklarını söyledi. Bu kişiye ulaşan takım, onun da aracı Y.E’ye sattığını öğrendi.

A.G. ve Y.E’yi de gözaltına bölge polis, çalıntı arabulucu da buldu.

Emniyetteki işlemlerinin peşinde adliyeye sevk edilen zanlılardan A.G. ve Y.E. savcılık sorgusunun peşinde hür bırakıldı, arabulucu çaldığı iddia edilen Halis Ç. ile aracın satılmasına arabuluculuk ettiği öne sürülen arkadaşı Eyüp Ö. tutuklandı.

“ALLAH POLİSLERDEN RAZI OLSUN”

Emniyet Müdürlüğüne gelerek aracını teslim bölge Yusuf Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, aracının bulunacağına inandığını belirterek, “Birincil günden bu yana polisler bana bulacaklarını söylüyordu. Böylece de oldu. Aracımı bulup getirdiler. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

YAKIT POMPASININ YANINDA SİGARA YAKTI

Mazot istasyonunun emniyet kamerasına yansıyan görüntülerde, Halis Ç’nin, yakacak elde etmek için durduklarında arkadaki kapıdan ağzında sigarayla çıktığı görülüyor.

Yakacak pompasının yanına ağzında sigarayla bekleyen Halis Ç, arkadaşı göre uyarılıyor.

sonradan şüpheliler, yakıt alıp buradan ayrılıyor.