Adalet Bakanı Gül’den ‘Af’ Çıkışı: Cumhurbaşkanımız Tanımlama Yaptı, Tutumumuz Belirlenmiş

Adalet Bakanı Gül'den 'Af' Çıkışı: Cumhurbaşkanımız Tanımlama Yaptı, Tutumumuz Belirlenmiş
Adalet Bakanı Gül'den 'Af' Çıkışı: Cumhurbaşkanımız Tanımlama Yaptı, Tutumumuz Belirlenmiş
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hak Bakanı Abdulhamit Gül, MHP’nin af talebine ilişkin, “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün tanımlama yaptı. Dolayısıyla o konuda davranış belirli. Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri kesin, onun üstüne söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi.

“DARBE YARGILANMALARININ YIL SONUNA KADAR BİTECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ”

Gül, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin açılan davalara karşın, “15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203’ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Şayet Akıncı Üssü davası ve bir takım davalı sayısı artı olan davalar sarkabilir. Onun haricinde bütün darbe yargılamalarının bu sene sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin af teklifine ilişkin şunları söylemişti: “Kader mahkûmları meselesini anlamış değilim. Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, bilhassa bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Bütün bunlara rağmen gerçekten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna aynı konuları aramızda değer biçmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Burada milletin, ülkenin, devletin menfaati kayda değer. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Bütün bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim. Ilke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, fakat şahıslara aleyhinde işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi elbette yoktur.”

BAHÇELİ: TEKLİFİMİZİN ARKASINDAYIZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli de affın toplumsal bir ihtiyaç olduğunu belirterek “Meclis nasıl karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu göz önünde bulundurmak gerekli. Biz, teklifimizin sonuna kadar arkasındayız” ifadesini kullanmıştı.