ABD’ye Boykot Sürüyor! Türk Telekom ABD’li Firmalara Ayırdığı Reklam Bütçesini Kesti

ABD'ye Boykot Sürüyor! Türk Telekom ABD'li Firmalara Ayırdığı Reklam Bütçesini Kesti
ABD'ye Boykot Sürüyor! Türk Telekom ABD'li Firmalara Ayırdığı Reklam Bütçesini Kesti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li firmalara ayırdığı reklam bütçesini kesen Türk Telekom, dijital reklam platformu hizmetleri sunan yerli Admatic ile işbirliği anlaşması imzaladı.

BAŞLATILAN BOYKOTA TÜRK TELEKOM DA KATILDI

ABD hükümetinin Türkiye’ye karşın hesaplı yaptırımlarına tepki olarak sosyal ağ üzerinden başlatılan “ABD’ye reklam verme” kampanyasına Türk Telekom da katıldı. Dijital reklam pazarında ABD kaynaklı platformlara ayırdığı reklam bütçelerini kesen Türk Telekom, yerli platformları desteklemek adına Türkiye’nin birincil yüzde yüz yerli SSP (supplyside platform – yayıncılar için reklam teknolojileri platformu) firması Admatic Grup ile anlaştı.

“EKONOMIK YAPTIRIMLARA KARŞI HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, ülkeye katma bedel karşılayan yerli platformların tercih edeceklerini belirterek, “Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına karşı cümbür cemaat üzerine düşeni yapmalı. Dijital reklam pazarında ülkemizden büyük miktarda reklam geliri elde eden bazı küresel firmaların aidat sistemimize emrindeki olmadıkları için ödenti ödemediklerini ve BTK düzenlemelerine bağlı olmadıklarını göz önünde bulundurarak Türkiye’nin yerli teknoloji platformu Admatic Grup ile işbirliği anlaşması imzaladık.

Halihazırda kendi Programattik platformumuz ile bir sinerji oluşturacak bu işbirliği doğruca, yerli ve ulusal teknoloji platformu alternatiflerinin kullanılması ve geliştirilmesi yönünde sektöre örnek olacak yeni bir hareket başlatmış bulunuyoruz. Ülkeye katma değerinde karşılayan yerli platformların seçim edilmesi bugüne kadar yurt dışına akan yüksek medya harcamalarını içeride tutacak, tam da ihtiyacımız olan bu baskı zamanda ülke ekonomisine güç katacak” diye konuştu.

“ABD’Lİ FİRMALAR ARACILIĞIYLA VERDİĞİMİZ REKLAMLARI DURDURDUK”

Yapılan imza töreninde konuşan Paul Doany, Türkiye ekonomisinin güç bir sınavdan geçtiğini kaydederek, “Büyük şirketlerden en küçüğüne kadar herkes üzerine düşeni yapmalı. Biz de Türk Telekom olarak devletimizin ve milletimizin yanına yer aldığımızı uygulamak adına sosyal ağ üzerinden başlatılan ‘ABD’ye reklam verme’ kampanyasının birincil katılımcılarından biri olduk ve anında ABD’li firmalar aracılığıyla vermekte olduğumuz reklamları durdurduk.Şimdi de Türkiye’nin birincil yüzde yüz yerli SSP firması Admatic Grup ile yaptığımız stratejik ortaklık anlaşması ile Türk dijital reklam sektöründe enerjik bir birlikteliğin ilk adımlarını atmış bulunuyoruz” dedi.