Abdüllatif Şener, Abdullah Gül’ün Referansı İle Kılıçdaroğlu’nun Yanında Gitmiş

Abdüllatif Şener, Abdullah Gül'ün Referansı İle Kılıçdaroğlu'nun Yanında Gitmiş
Abdüllatif Şener, Abdullah Gül'ün Referansı İle Kılıçdaroğlu'nun Yanında Gitmiş
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habertürk yazarı Nagihan Alçı, Mart 2019’da yapılacak lokal seçimlere dair “Bomba CHP kulisleri” başlıklı yazı kaleme aldı. Muharrem İnce’nin namzet gösterilmeyeceğini söyleyen Alçı, İYİ Parti’nin İstanbul’da iki isme yeşil ışık yaktığını açıklama etti.

“CEREYAN YOKLAMASI YAPTIRMAYACAK”

“CHP’nin içinden çok dağıtılmış bilgiler aldım. Bugün sizlerle bunları paylaşacağım.” diyen Alçı şekilde konuştu:

“Ilk Olarak İnce ile başlayayım. Hatırlarsanız kurultay tartışmaları her tarafında nasıl oysa Kılıçdaroğlu’nun kurultaya gitmeyeceğini devamlı yazdıysam, bugün de aynı muhakkak Muharrem İnce’nin İstanbul adayı yapılmayacağını yazıyorum. Kemal Bey, İnce’yi aday göstermeyecek. İstediği cereyan yoklamasını yaptırmayacak. Yaptırsa bu İnce’ye önemli bir propaganda imkanı verir. Buna Genel Merkez kuşkusuz olumlu bakmıyor.”

MUHARREM İNCE’NİN HEDEFİ

“İnce bunu bilmiyor mu? Biliyor. O da “Ben istedim, yapmadılar, o nedenle İstanbul’u kaybettiler” diyerek cumhurbaşkanlığı seçimlerine yürümeyi hedefliyor.” diye konuşan Alçı, “Bütün partilerin tabanlarına hitap edebilecek, bütünleştirici bir ad gerek. Sandıkta ittifak arıyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Gül

ABDULLAH GÜL DETAYI

“Bundan yaklaşık 10 gün önce Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu’na gitti. Abdullah Gül’ün referansı ile geldiğini, CHP’nin İstanbul adayı olursa farklı alanlara yönlendirilmiş cemaat ve tarikatlar de dahil geniş bir kitleden oy alabileceğini söyledi.” diye konuşan Alçı, şu şekilde devam etti:

“Peki Şener’i aday yapar mı? Buna dair bir muhabere henüz yok. Hiçbir kaynaktan bu yönde bir bilgi almadım. Fakat parti buna sıcak bakmıyor, tabanda da karşılığı yok.”

İYİ PARTİ’NİN YEŞİL IŞIK YAKTIĞI İSİMLER

“Kemal Kılıçdaroğlu-Meral Akşener görüşmesinde Akşener, destekleyebilecekleri isim olarak İlhan Kesici’yi zikretmiş. Sonradan Gürsel Tekin’in de adı geçmiş. Keza Kesici’ye hem de Tekin’e İYİ parti yeşil ışık yakmış.”

“CHP şimdiye değin İstanbul ile ilgili 5 anket yaptırdı. Hepsinde İnce birinci çıkıyor. Onu 6-8 puan farkla Gürsel Tekin izliyor. Akif Hamzaçebi’nin devre dışı kaldığını söyleyebiliriz. Nitekim son 3 ankette onun ismi yer almamış.”