Abdullah Gül’ün Meslek Adamı Akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu da Konkordato Bildiri Etti

Abdullah Gül'ün Meslek Adamı Akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu da Konkordato Bildiri Etti
Abdullah Gül'ün Meslek Adamı Akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu da Konkordato Bildiri Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peşin Para sıkıntısına düşüp de konkordato isteyen şirketlerin sayısı artıyor. Son olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu’nun sahibi olduğu Metsan İnşaat da konkordato istedi. Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine tarafından, İstanbul Kartal’daki Metsan Nexus isimli büyük projesi ile aşina Metsan İnşaat, konkordato duyuru etti.

ŞİRKETE 3 AY GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Makemesi’nden çıkarılan karara tarafından şirkete yönelik 3 ay geçici mühlet verildi. Mahkeme heyeti konkordato davasına ilişkin şirkete konkordato komiseri olarak Mehmet Ali Güldal ve Mehmet Belirlenmiş Öztaş’ı atadı.

Metsan İcra Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu

OTEL, AVM, EV VE BÜRO YAPI EDİYOR

Konut, AVM, ofis, otel yapi eden Metsan Nexus’un çizimi, ABD’de terör saldırısı ile yıkılan İkiz Kuleler’in yerine yapi edilen binanın konsept tasarımını da yapan şirket Daniel Libeskind göre yapılmıştı.

METSAN İNŞAAT FAALİYETLERİ

“1961 yılında inşaat firması kurarak meslek hayatına atılan Mehmet Satoğlu, bu firmayı 1966 yılında Metsan İnşaat olarak kurumsallaştırdı. Metsan İnşaat 1970’lerde Ankara Üniversitesi Morfoloji binası, Türk Standartları Enstitüsü, Göztepe SSK Hastanesi gibi öyle çok önemli kamu projelerine imza attı. 1978 yılında da Sincan’da Türkiye’nin ilk 1000 konutluk toplu ev projesini tek seferde gerçekleştirdi. Projelerine reformcu anlama ile yaklaşan Metsan, deprem riskini dikkate alarak 1980 yılında Türkiye’nin ilk radye temelli olarak brüt beton konut binasını inşa etmişti.”