AB’den Türk Vatandaşlarına Vize Serbestisi Açıklaması: Kriterleri Tamamlamaya Çok Yakınız

AB'den Türk Vatandaşlarına Vize Serbestisi Açıklaması: Kriterleri Tamamlamaya Çok Yakınız
AB'den Türk Vatandaşlarına Vize Serbestisi Açıklaması: Kriterleri Tamamlamaya Çok Yakınız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunda açıklamalarda bulundu. Avramopoulos, “Yerine getirilmesi gereken 72 kriteri tamamlamaya fazla yakınız. Türk yetkililer kriterleri en kısa sürede bitirme konusunda istikrarlı.” ifadelerini kullandı.

“72 KRİTERDEN 7 AYIRICI ÖZELLIK KALDI”

Avramopoulos, Brüksel’de Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, vize serbestisi konusunda olumlu sinyaller olduğunu, anlaşma kapsamındaki “72 kriterden 7 ayirici özellik kaldığını” söyledi.

“Yerine getirilmesi gereken 72 kriteri tamamlamaya çok yakınız. Türk yetkililer kriterleri en kısa sürede bitirme konusunda kararlı.” diyen Avramopoulos, Türkiye’nin AB’nin stratejik partneri olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELEDE IŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Avramopoulos, Türkiye’nin geçmişte yaşanan başarısız darbe girişimi ve terör saldırıları sebebiyle büyük bir zorlama aşağı kaldığı değerlendirmesinde bulunarak, “Türkiye’yi, başarısız darbe girişiminin ardından ziyaret ettim. Terör saldırıları bizi şoke ettiği dek Türk halkının da bir travma yaşamasına niçin oldu.” diye konuştu.

Avramopoulos, keza, terörle çaba konusunda AB ile Türkiye arasındaki meslek birliğinin öneminin altını çizdi.