ABD’den çok tartışılacak görev Samantha Ravich Türkiye detayı

ABD'den çok tartışılacak görev Samantha Ravich Türkiye detayı
ABD'den çok tartışılacak görev Samantha Ravich Türkiye detayı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail yanlısı olarak tanıdık güvenlik uzmanını istihbarat danışma kuruluna atadı.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere kadar Trump, daha önce eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in milli emniyet danışman yardımcılığını yapan Samantha Ravich’i, İstihbarat Danışma Kurulu (PIAB) Başkan Yardımcılığına getirdi.

İSRAİL YANLISI: İsrail yanlısı tutumuyla aşina Demokrasileri Savunma Vakfı adlı zihin kuruluşunun kıdemli danışmanlarından Yahudi asıllı Ravich, aşırılıkçılıkla mücadele konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor.

TÜRKİYE HAKKINDAKİ SÖZLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI: FDD’nin adı en çok Türkiye’de gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe ’ye ait olduğu iddia edilen ve bir takım hacker gruplar kadar yayınlanan e-postalar sonrasında duyulmuştu. Büyükelçinin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye ile Katar ’a karşı karşılıklı politikalar geliştirmeye çalıştıklarını ortaya çıkmıştı.

İki FDD yetkilisi Mark Dubowitz ve John Hannah’la yazışmaları tespit edilen Büyükelçi Uteybe’ye yollanan maillerden birinde, John Hannah’ın, “15 Temmuz darbe girişiminde FDD ve BAE’nin adı komplocular arasında zikredilmiş, sizinle anılmaktan itibar duydum” dediği açığa çıkmıştı.

Bu yazışmalarda, İsrail yanlısı bir sivil toplum kuruluşu olan Demokrasileri Savunma Derneği (FDD) ve Birleşmiş Arap Emirlikleri arasındaki işbirliğinden, ve BAE’nin 15 Temmuz darbe teşebbüsündeki dahlinden bahsedilmişti.

RAVİCK NEREDE ÇALIŞIYORDU: Ravich, Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü ile George W. Bush döneminin İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff’un kurucusu olduğu Chertoff Grup’ta da analist olarak çalışıyordu.