ABD’de yılda 700 binden artı kişi kaçak olarak bulunuyor

ABD'de yılda 700 binden artı kişi kaçak olarak bulunuyor
ABD'de yılda 700 binden artı kişi kaçak olarak bulunuyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump’ın fazla eleştirilen ve oldukça tartışılan göçmenlik yasası, ülkede kanunsuz yollarla yer alan 11 milyondan artı kişiyi de sınırdışı etme konusunu gündeme getirdi. Yasadışı olarak ülkede bulunamanın en önemli kaynağının da vize sürelerini aşarak ülkeden ayrılmamaları olduğu ortaya çıktı.

VİZE SÜRESİ BİTİNCE GERİ DÖNMÜYORLAR

ABD İç Emniyet Bakanlığından yapılan açıklamada Ekim 2016 ile Eylül 2017 aralarında, ülkeye yasal yollarla gelip vize sürelerini dolduran 701 bin 900 yabancının ülkede yasa dışı olarak bulunduğu belirtildi.

Söz konusu dönemde ülkeye gelen 52,7 milyon yasal ziyaretçiden yüzde 1,3’ünün bu durumda olduğu ifade edildi.

ABD'de yılda 700 binden fazla kişi kaçak olarak bulunuyor

Ekim 2015 ile Eylül 2016 arasında dönemi kapsayan 12 ayda ise vize süresini aşan birey sayısının 739 bin 478 olduğu, bunun oransal olarak toplam ziyaretçi sayısının yüzde 1,5’ine tekabül ettiği kaydedildi.

YASADIŞI GÖÇMENLERİN YÜZDE 40’I

Vize süresinin dolduran kişiler aralarında Kanada vatandaşlarının başı çektiği, onları Meksika, Venezuela, İngiltere, Kolombiya, Nijerya, Çin, Fransa, İspanya ve Almanya’nın izlediği belirtildi.

Laf konusu rakamların yalnızca ülkeye uçak ve gemilerle gelen insanları kapsadığı, kara yoluyla gelen ziyaretçileri kapsamadığı, dolayısıyla hakiki rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

ABD'de yılda 700 binden fazla kişi kaçak olarak bulunuyor

ABD’deki takriben 11 milyon yasa dışı göçmenin yüzde 40’ının ülkeye yasal yollarla gelerek vize süresini doldurmuş kişiler olduğu varsayım ediliyor.

TRUMP’IN GÖÇMEN POLİTİKASI

Trump yönetimi, yasa dışı göçü engellemek üzere Meksika sınırına duvar örmeyi, Arizona’daki yayalara ait geçitlerine yüz tanınma sistemleri yerleştirmeyi düşünürken, yasa dışı göçün kayda değer bir bölümü vize sürelerinin ihlallerinden kaynaklanıyor.