ABD’de uçak çalındı jetler havalandı

ABD'de uçak çalındı jetler havalandı
ABD'de uçak çalındı jetler havalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de havacılık tarihinin en garip olaylarından biri dün meydana geldi. Seattle- Tacoma Uluslararası Havalimanı’nda çalışan bir adam uçak çaldı. Acayip hırsızlık olayının peşinden de İki F-15’in uçağın peşine düştü.

UÇAĞI TEK BAŞINA ÇALDI

Alaska Havayolları’nın işlettiği Horizon Air, dün lokal saatle 20.00 sularında havayolu çalışanlarından birinin, Q400 tipi bir manâsız uçağı uçuş yetkisi olmadan havalandırdığını rapor etti. Kimliği açıklanmayan 29 yaşındaki mekaniker, havadayken kule kadar ikna edilmeye çalışıldı ama çabalar sonuç vermedi, iki F-15 savaş jeti de uçağı takibe aldı.

Havalimanından uçak çaldı, F-15’ler peşine düştü –

SAVAŞ UÇAKLARI MÜDAHALE ETTİ

Havada tuhaf akrobatik hareketler yapan uçak, askeri bir tesis yakınlarında bulunan Ketron Adası’nın güneyinde düştü. Paylaşılan ses kayıtlarına tarafından uçak düşmeden önce ne kadar yakacak kaldığı konusunda endişelenmeye başladığı belirtiildi. izinsiz kalkıştan derhal sonra hava kuvvetlerine yan F-15’ler müdahale etti.

‘SEVİLEN BİR ÇALIŞANDI’

Uçağı kaçıran Richard Russell’ın son Youtube yayınında yaptığı işi ve hayatını anlattığı videoya da ulaşıldı.

Son sözlerinde “Bana layık veren çok sayıda insan var, bu yaptığım onları hayal kırıklığına uğratacak” diyen Richard Russell’ın kendi halinde ve sevilen bir havaalanı çalışanı olduğu belirtildi. Ailesinden yapılan açıklamada da Russell’ın “Sıcakkanlı, sevecen bir insan olduğu ve ses kaydında da vurguladığı gibi kimseye zarar vermeye çalışmadığı” vurgulandı.

Pierce County Şerifi, olayın bir terör eylemi olduğuna dair hiçbir semptom olmadığını, mekanikerin intihara yatkın olduğu ve kimsesiz hareket ettiğini açıklanırken uçağı kaçıran havalimanı personelinin yaşamını yitirdiği açıklandı.