ABD’de Bayraklar Yarıya İndirildi

ABD'de Bayraklar Yarıya İndirildi
ABD'de Bayraklar Yarıya İndirildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Arizona Eyaleti’nin Senatörü olarak atama yapan John McCain’in beyin kanseri nedeniyle 81 yaşında hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde bayraklar yarıya indirildi. öte yandan McCain, ölümünden önce katıldığı bir televizyon programında vasiyetnamesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın cenaze törenine katılmasını istemediğini açıklamıştı.

ABD’nin Arizona Eyaleti’nin Senatörü olarak ödev yapan John McCain’in beyin kanseri sebebiyle 81 yaşında hayatını kaybetmesinin arkasından öncelikle Beyaz Saray elde etmek üzere ülke genelinde bayraklar yarıya indirildi. aynı zamanda eski Cumhuriyetçi Başkan adayı John McCain’in naaşının, yaşamını yitirmesinin peşinde Arizona’daki çiftliğinden alınarak Phoenix’de bir cenaze evine getirildiği belirtildi. Senatör McCain, Maryland eyaletinin Annapolis kentindeki ABD Donanma Akademisi Mezarlığı’na defnedilmeden önce Arizona eyaletinin Başkenti Phoenix’te bir merasim yapılacağı ve ardından Başkent Washington’daki Milli Katedrali Capitol Rotun’a getirileceği belirtildi.

Trump’ın cenaze törenine katılmamasını vasiyet etmişti

Başkan Donald Trump’ın aldığı kararların önemli derecede eleştirmeni olan Cumhuriyetçi McCain, ölümünden önce katıldığı bir televizyon programında vasiyetnamesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın cenaze törenine katılmasını istemediğini açıklamıştı. McCain, eski Başkanlardan George W. Bush ve Barack Obama’nın ise cenaze törenine katılarak dua etmelerini istediğini belirtmişti.

John McCain’nin Washington’da düzenlenecek cenaze törenine Beyaz Saray ve mevcut yönetimi temsilen Başkan Yardımcısı Mike Pence’in katılarak temsilcilik etmesi bekleniyor. Senatör McCain’nin cenaze töreni için bir tarih ise az önce belirlenmedi. – WASHINGTON