ABD üslerini ifşa eden kullanım yasaklandı

ABD üslerini ifşa eden kullanım yasaklandı
ABD üslerini ifşa eden kullanım yasaklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pentagon’un, bu tür uygulamaları ayrıntılarıyla yasaklamasına bir adım kaldı. Bakanlığın, konum belirleyen bütün uygulamaları en ince ayrıntısına kadar yasaklaması, askeri üslerin güvenliğinin tehdit düzeyine emrindeki olacak.

Diğer yana Suriye, Irak, Afganistan ya da Afrika ülkelerindeki operasyonlara katılan ABD askerlerine bu cins uygulamaları kullanmaları ayrıntılarıyla yasaklanacak.

‘İSTENMEYEN GÜVENLIK SORUNLARI YARATABİLİR’

Emrin yorumlama metninde, “Konum belirleme, askerlerin kişisel bilgilerini, bulundukları yeri, jurnal aktivitelerini ve keza asker sayısını ifşa edebilir ve potansiyel olarak istenmeyen güvenlik risklerini yaratabilir” dendi.

ABD üslerini ifşa eden uygulama yasaklandı

ASKERLERİN SPOR GÜZERGAHLARI TESPIT EDILDI

Geçtiğimiz Temmuz ayı başlarında Polar fitnes uygulamasının araştırmacılara, farklı alanlara yönlendirilmiş ordu ve sıcacık servislerden 6 bin 500 çalışan hakkında veri toplama fırsatını verdiği bildirilmişti. Genel erişime açılan bilgiler aralarında nabız hızı, güzergah, antrenman çalışmalarının tarih ve zamanı yer alıyor. Bu Vesile Ile araştırmacılar Amerikan askerlerinin Bağdat ve Guantanamo’daki aktivitelerini tespit etti.

Hem geçtiğimiz ocak ayında, sporcular için sosyal ağ olan Strava, Pentagon’un dar askeri üslerini ifşa ettiği bildirilmişti. Strava’nın haritasına, Suriye’deki ABD askerlerinin spor yaptığı güzergahlar yansımıştı.