ABD Türkiye’yle krizi tamamlama şartını açıkladı!

ABD Türkiye'yle krizi tamamlama şartını açıkladı!
ABD Türkiye'yle krizi tamamlama şartını açıkladı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ve ABD ile Brunson konusunda yaşanan siyasal gerilim, 10 Ağustos tarihi itibarıyla ekonomik bir savaşa dönüşmüştü.

Bu durumun dışardan yapılan spekülatif müdahalelerle gerçekleştirildiği gözle görülürken, ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal emniyet danışmanının sözleri, bu kanının reel olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BRUNSON PAZARLIĞI: Amerika Birleşmiş Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Emniyet Danışmanı John Bolton, “Türkiye pastör Brunson’ı şartsız hür bırakırsa kriz derhal biter” dedi.Ziyaret için gittiği İsrail’de Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Bolton, Türk lirasının son dönemde rekor seviyede bedel kaybetmesine de değinerek “Katar’dan gelen para Türkiye ekonomisini kurtarmaya destek etmez” biçiminde konuştu. Trump’ın Danışmanı Bolton, “Türkiye rahip Brunson’ı bırakmayarak büyük bir hata yaptı” ifadelerini kullandı.

NATO’DAN UZAKLAŞTIRMA LAF KONUSU BİLE DEĞIL: Emniyet Danışmanı Bolton açıklamalarında NATO-Türkiye ilişkilerine de değindi. Bolton Türkiye’nin NATO’dan geçici olarak uzaklaştırılması gibi bir durumun söz konusu olup olmadığı ile ilgili bir soruya “şimdi böyle bir şey laf konusu yok. Biz yasal olmayan bir şekilde Türk hükümeti göre alı konulan rahip Brunson ve öteki Amerikalılar sorununun çözülmesine yoğunlaştık” dedi.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan ABD çağrısı

ABD ’ye karşı 4’lü plan! Numan Kurtulmuş açıkladı