ABD İdlib’te Rusya’yla ortak çalışmayacak

ABD İdlib'te Rusya'yla ortak çalışmayacak
ABD İdlib'te Rusya'yla ortak çalışmayacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, İdlib ile ilgili açıklamalarıda bulunarak Washington’un kararını dobra dobra ortaya koydu.

RUSYA İLE IŞ BİRLİĞİ YAPILMAYACAK

Dunford, Washington ’un İdlib ’deki terör yanlılarıyla mücadele için kendi planını önermeye hazır olduğunu ve bu kapsamda Rusya ile iş birliği yapmayacaklarını da sözlerine ekledi.

PENTAGON AÇIKLAMA YAPTI

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) yayınladığı açıklamada, “ABD ’li askeri yetkililer, İdlib’de terörle çaba operasyonlarını, alışılagelen büyük bir harekâttan daha etkili bir şekilde sürdürmenin bir yöntemi olduğuna inanıyor. Başkan (Dunford), ABD ’nin işbirliğini yok, Amerikan kuvvetlerinin ve araçlarının teröristlerin kentsel ortamda dahi saptanması ve sivillerin arasında en az kayıplarla tahrip edilmesi için kullanılmasını kastettiğini belirtiyor.” dendi.

ŞİMDİLİK RÖPORTAJ YOK

Açıklamada ayrıca Dunford ’un Rus mevkidaşı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile İdlib krizinin başlangıcından beri görüşmediğini ve şimdilik görüşmeyi planlamadığını ifade ettiği kaydedildi.

Pentagon, ordunun değerlendirmelerine kadar Suriye ’nin diğer bölgelerindeki şiddetten kaçan ‘yüzbinlerce kişinin arasında gizlenmek ’ için takriben 20-30 bin terör yanlısının İdlib ’e girdiği bilgisini de aktardı.