ABD, Fransa ve İngiltere’den Esad’a korkutma

ABD, Fransa ve İngiltere'den Esad'a korkutma
ABD, Fransa ve İngiltere'den Esad'a korkutma
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guta’daki sarin gazı saldırısının 5. yılında iki taraflı duyuru yayınlayan Fransa, İngiltere ve ABD, “Kimyasal silahları kınadığımızı bir kez daha ayrıntıları ile belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD, Fransa ve İngiltere'den Esad'a gözdağı

YENIDEN SALDIRIRIZ MESAJI

ABD, İngiltere ve Fransa, “Esed rejiminin her tarafta kimyasal kullanması durumunda harekete geçmekte kararlıyız.” mesajı verdi.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın yaptığı karşılıklı açıklamada, “Guta’daki dehşet sarin gazı saldırısının 5. yılında, Esed rejiminin kimyasal tabanca kullanmasını kınadığımızı bir kere daha vurguluyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Suriye rejiminin 2012’den bu yandan sadece Guta’da değil Han Şeyhun, Latamina ve Duma’da da binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan kimyasal silah kullanımına başvurduğu anımsatılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Birleşmiş Milletler Emniyet Konseyi’nin (BMGK) kalıcı üyeleri olarak Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasını alıkoymak ve böyle bir kullanımda rejimi sorumluluk sahibi yetişmek konusundaki müşterek kararlılığımızı bir kez daha onay ederiz.”